''Bursa'nın savunması Gemlik'ten başladı''
Yılmaz, Erdoğan görüşmesi sonrasında, TBMM’ye de giderek Gemlik Zeytin Festivalinin de tanıtımını yapan siyasi partilere de teşekkür ederek; ‘’Sonraki dönemde, festivalimiz ile alakalı içeride olduğu kadar dışarıda da tanıtılmasına özen göstereceğiz. Gemlik ve Bursa dışında da çeşitli tanıtımlar yapacağız. Festivalin bir ayağı da bu olacak’’ dedi.
Yılmaz ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz Sarbe Girişiminde Gemlik'te alınan önlemleri de aktardı. Bursa'nın savunmasının Gemlik'ten başladığını ifade eden Yılmaz, ''Bursa - İstanbul Karayolunu kapatarak olası bir ulaşım ağını kapattık. Büyükşehir ile irtibatımız sonrasında Askeri Hara önünde de vatandaşlarımızla yer alarak, olası bir tehlikeyi önlemiş olduk. Bursa'nın savunması da yolu kapatmamızla Gemlik'ten başlamış oldu. Aynı zamanda bölgede darbeye karşı ilk hareketi de Gemlik'ten başlatmış olduk.
''Darbeye karşı durmasak, festival yapamazdık''
Cumhurbaşkanımız da, 15 Temmuz Darbe Girişimindeki duruşu nedeniyle Cumhurbaşkanımıza o günü anlatan tablo armağan ederek, ülkemizin kurtarılmasında öncü olduğu için teşekkür etmek istedik. Eğer o gece duruş göstermese, önceki darbelerde yöneticiler gibi boyun eğmiş olsaydı, bugün ne Gemlik Zeytini Festivalini gerçekleştirebilirdik, ne ilerlemeden, ne de ilçemizin gelişiminden bahsedebilirdik. Biz Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın emriyle önce ilçemizi, sonra ülkemizi, aynı zamanda da demokrasimizi ve milli irademizi savunduk'' şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Refik Yılmaz tarafından verilen hediyeler, özellikleri ile de dikkat çekiyor. Erdoğan'a verilen hediyelerin özellikleri;
Zeytinyağı şişesi:
Tarihi kazılardan ve denizden çıkan Anforalardan esinlenerek Gemlik'li bir tasarım sanatçısı tarafından tasarlanan şişe, gıda kullanımına uygun kurşun içermeyen topraktan hazırlanarak özel testlerden geçirilmektedir. Tamamen el yapımı bir ürün olup, çömlek ustası tarafından hazırlanmıştır. Yine kuşunsuz sırla sırlandıktan sonra bezeme ustaları tarafından bezenip, hattat ustaları tarafından isimlendirilip 1080 derecede pişirilerek hazırlanmıştır.
15 Temmuz Tablosu;
Özel olarak tasarlanan bu kompozisyon tamamen el işçiliğidir. Bahçede kurumuş olan bu zeytin ağacı tahmini 200 yıllıktır. Bu ağacın gövdesi yekpare olarak kullanılmıştır. İki yıl bekletildikten sonra 21 gün fırınlanıp, sonrada buharlanarak tekrar fırınlandıktan sonra işlenmiştir. Ahşap ustaları tarafından oyularak içine gıda kullanımına uygun kurşunsun çamurdan yapılmış seramik yerleştirilerek imal edilmiştir. 1040 derecede fırınlandıktan sonra bezenerek tekrar fırınlanarak hazırlanmıştır.
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 09:49