Bursa’nın tüm ilçelerinin ayrı güzellikleri olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bursa, 17 ilçeden ibaret. Biz normalde koordinatör belediyeyiz. Bütünşehir sınırları kapsamında altyapı, imar, çevre, ulaşım ve trafikle alakalı yatırımlar noktasında sorumluluklarımız var. O konularda koordinasyon halinde olmaya çalışıyoruz” dedi.
Başkan Aktaş, Bursa’da 45 gündür şehirle alakalı çalışmaları değerlendirdiklerini, yapılması gerekenleri, devam edenleri veya iptal edilebilecek çalışmaları incelediklerini ifade ederek, “Şartlar değişebiliyor. Belediye veya yerel yönetimler olarak yatırımları revize etmek gerekebiliyor” dedi.
Kaynak üretmek gerekiyor
Bütçe gerçekleri halinde adımlar attıklarını söyleyen Başkan Aktaş, “Benim gönlüm de her gece Bursa’yı yıkıp her sabah yeni bir Bursa kurmak istiyor ama bu mümkün değil, eldeki verileri en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Ben de ilçe belediyesinden gelen bir belediye başkanıyım. Paranın tura tarafını da yazı tarafını da gördüm. İlçe belediyesinden geldiğim için süreci çok iyi biliyorum. Biz koordinatör belediyeyiz, Bursa’nın 17 ilçesi 1058 mahallesi var. Büyükşehir olarak yasayla tanımlanmış şehrin makro düzeydeki projelerini bütünlük dahilinde gerçekleştirmek üzere görevlendirilmişiz. Kaynak üretmek gerekiyor” diyerek Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin koordinasyon halinde problemlere çözüm üretmesi gerektiğine dikkati çekti.
İlçelere yerinde inceleme
Gelişen şehirlerde ihtiyaçların artarak devam ettiğini açıklayan Başkan Aktaş, belediyelerin bürokratları ile kaymakamlar da olmak üzere tüm ekibin heyecan içinde çalışmalarını gerçekleştireceğini ifade etti. Başkan Aktaş, “Bu sürecin başında ilçelerimizi bizatihi yerinde geziyoruz. Şehri genel anlamda masaya yatıralım, konuları A’dan Z’ye ele alalım, bütçe gerçeklikleri dahilinde neler yapabiliriz, neler yapamayız bunlara bakalım istiyoruz” şeklinde konuştu.
Belediyecilik ekip işi
Bursa’nın 17 ilçesinin tamamını kapsayıcı çalışmalar yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Belediyecilik ekip işi. Ben bunu 13,5 yıldır icra eden bir arkadaşınız olarak biliyorum. İnşallah çıtayı kaldığı noktadan daha yukarıya çıkarmak hayalimiz. Bugüne kadar hizmet edenlere çok teşekkür ediyoruz. Çok değerli başkanımız Recep Altepe’ye gerçekten gönülden teşekkür ediyoruz. Çok heyecanla çalışmalarını gerçekleştirdi. Biz daha da iyisini yapabilir miyiz, bunun derdi ve heyecanı içindeyiz. Büyükşehir olarak Orhangazi’ye ne kadar destek verebiliriz, bunun heyecanı içerisindeyiz” diyerek Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile de uzun yıllar beraber çalıştıklarını da hatırlattı.
Öncelikler belirlendi
Orhangazi’de yaptıkları değerlendirmelerin ardından ilçede acil ve öncelikli olan çalışmalar üzerinde yoğunlaşacaklarını dile getiren Başkan Aktaş, ilçede yol, altyapı, meydan düzenlemesi, kültür merkezi ve göl sahil düzenleme projesinin öncelikli projelerden olduğunu belirterek, “İstanbul’dan Bursa’yı karşılayan Orhangazi’nin Bursa’nın kuzey girişinde oluşu nedeniyle orta refüj düzenlemeleri ve şehre girişle alakalı beklentiler var. Bu arada Karayolları Bölge Müdürlüğü ile irtibat kurduk, 2 üst geçitle alakalı, özellikle yol boyunda yapılacak çalışma ve diğer konular tek tek tartışıldı. İnşallah en kısa zamanda bu konuşulanları bitirmek nasip olur” dedi.
Orhangazi’den destek teşekkürü
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Başkan Aktaş’ın ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaşanan değişim sürecinden sonra, Bursa’daki hizmetlerin daha da artan oranda yürütülmesi noktasında gece gündüz gayretlerinizi yakinen takip ediyoruz. İnegöl Belediye Başkanlığı gibi önemli bir görevde uzun yıllar bulunmanız, buradaki tecrübelerinizi Büyükşehir Belediyesi’ne taşımanız için büyük bir altyapı olduğu kanaatindeyiz. Bu noktada ilçe belediyelerimizin hem yaşadıkları hem de olası yaşayabilecekleri sıkıntıları ve problemleri en iyi bilenlerden birisiniz. Bu noktada da sizi kendimiz için bir şans olarak görüyoruz” dedi.
Orhangazi’nin Bursa’nın önemli bir ilçesi olduğunu belirten Çağlayan, “Orhangazi, İstanbul’dan Bursa’ya giriş kapısı. Sanayisi ve tarımı çok güçlü olan bu ilçenin bu gücüne paralel olarak şehirleşme noktasında bugüne kadar çok fazla mesafe kat edilmemesinin sıkıntılarını yaşıyoruz. Tespit ettiğimiz, süreç içinde yerine getirdiğimiz sıkıntıların yanı sıra önümüzdeki yıl ve döneme ait olarak yapılması gerekenler de var. Bu noktada Orhangazi’ye olan ilginiz, bu sıkıntıların anlaşılmasının en büyük ilacı olacaktır diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Başkan Aktaş’ın Orhangazi’yi en az kendileri kadar bildiği kanaatinde olduğunu söyleyen Çağlayan, “Bizim için gerçekten olmazsa olmaz niteliğinde olan hizmetler ve taleplerimiz var. İnşallah bunların bizim boyumuzu aşan kısımlarının Büyükşehir’imizin gücü ve marifetiyle çözüleceğine yürekten inanıyoruz” dedi.
Başkan Aktaş’a, Orhangazi’ye katkı koyma noktasındaki hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Çağlayan, “Orhangazi için önemli ve özel bir gün. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanı’mız ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Orhangazi’de yapılanları ve yapılması gerekenleri konuştuğumuz, tartıştığımız ve güzel kararlar aldığımız bir toplantı oldu. Orhangazi’nin gelişim sürecine katkı koyacağına ve ilçeyi hak ettiği noktalara taşıyacağına inandığımız bu toplantının neticelerinin meyvelerini inşallah 2018 yılında bir bir toplayacağız diye düşünüyorum” dedi. Başkan Aktaş, Orhangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda da Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve ilçe belediye meclis üyeleriyle de bir araya geldi.