Bursa'nın Ortak Aklı 9. Kez Buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen “Ortak Akıl Toplantıları”devam ediyor.

Bursa'nın Ortak Aklı 9. Kez Buluştu
banner98
 BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 8 Nisan 2015’te düzenlenecek TOBB Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Bursa oda ve borsalarından gelen taleplerin en güzel şekilde aktarılacağını söyledi. 
BTSO ev sahipliğinden organize edilen Ortak Akıl Toplantıları’nın 9.’su BTSO Altıparmak Temsilciliği binasında yapıldı. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan ile Aytuğ Onur, ilçe oda ve borsa yönetim kurulu başkanları, meclis başkanlar ve genel sekreterler katıldı. Toplantıda konuşan Başkan İbrahim Burkay, 8 Nisan 2015 tarihinde TOBB ev sahipliğinde Ticaret ve Sanayi Şurasının düzenleneceğini vurguladı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DA KATILIYOR

TOBB merkezinde gerçekleştirilecek olan şuraya Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılmasının beklendiğini kaydeden Başkan Burkay, toplantıda Türkiye’nin 81 ilinden gelen taleplerin teker teker masaya yatırılacağını söyledi. İbrahim Burkay, Bursa ve ilçe oda borsalardan gelen talepler ile çözüm önerilerinin de şurada sunulacağını dile getirdi.
Ortak Akıl Toplantısı öncesinde oda ve borsalardan gelen beklentilerin ve çözüm tekliflerinin belirlendiğini hatırlatan Burkay, Ankara’daki şurada 5 ana maddeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunacaklarını kaydetti. İlk olarak mesleki eğitim ihtiyacını gündeme getireceklerinin kaydeden Burkay, “Nitelikli eleman ihtiyacı konusu bizim için önemli. Bu alanda bizler üzerimize düşen görevi yapmaya devam ediyoruz. Odalarımızda ve borsalarımızdan gelen taleplerden birisi de budur. Hemen hemen her sektörde bu mesele dile getiriliyor. Bu konuyu Ankara’da mutlaka paylaşmalıyız” dedi.
Oda ve borsalardan Yüksek Teknoloji OSB ile ilgili taleplerin de geldiğini vurgulayan Başkan Burkay, “Sanayide dönüşüm için mutlaka orta-yüksek ve ileri teknoloji üretimine önem vermeliyiz. Oda ve borsalarımız bunu istiyor. Ayrıca bu madde içerisinde Lojistik Merkez projesi de yer alacak” diye konuştu.
Başkan Burkay, oda ve borsaların tarıma dayalı OSB konusunda da beklentilerinin olduğunu ifade etti. Başkan Burkay, turizm alanında bazı talepleri şurada anlatacaklarını ifade ederek, “Oda ve borsalarımızdan gelen talepler doğrultusunda TOBB şurasında turizm konusuna dikkat çekeceğiz. Mutlaka Uludağ merkezli bölgesel turizm politikalarını dillendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

BURSA SANAYİCİLER TEŞVİK İSTEYECEK

Oda ve borsalardan gelen en önemli beklentilerden birisinin de teşvikler olduğuna dikkat çeken Burkay, şöyle konuştu; “Teşvikler konusu ticaret ve sanayi temsilcileri için önemli. Marmara Bölgesi, ülkemizin zenginliğini üreten bölgedir. Sanayiciler olarak orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarına verilen teşviklerden faydalanmalıyız. Bu konuda düşüncelerimizi aktaracağız”.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0