Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, orman zararlılarına karşı laboratuarlarında thanasimus formicarius üretimine hız verdi. Geçtiğimiz yıl 150 anaçtan 3 bin adet kabuk böceği yırtıcısı yetiştirilen laboratuarda, bu yıl 2 katı üretim bekleniyor. Biyolojik mücadele kapsamında yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Orman Bölge Müdürü Arif Can, ”Bir ağaçta yüzlerce bu böcekten bulunabilir. Bu böceklerin saldırısına uğrayan bir ağaç yaklaşık 2 ay içerisinde gelişmesini durdurur. Thanasimus böceğini üretiyoruz. Ağaçlarımızı kurtarmak için kimyasal kullanmıyoruz. Biyolojik mücadele kapsamında çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Özden Açıcı ise “Ormanlarımıza 12 dişli çam kabuk böceği oldukça büyük zarar vermektedir. 12 dişli kabuk böceği ile mücadelede yırtıcısı olan thanasimus böceğini üretmeye başladık. 12 dişli kabuk böceği, ağacın kabuğundan oluşturduğu küçük delikten içeri girerek ağacın kambiyum tabakasını yemeye başlıyor. Kısa sürede ağacın gelişmesini engellerken, kurumasına da sebep oluyor. Biz ormancılar için çok ürkütücüdür” dedi.
Bu böceklerle mücadele için doğal ortamlarından anaç topladıklarını belirten Açıcı, “Şu anda biyolojik, biyo teknik ve mekanik olarak mücadele ediyoruz. 2016 yılında 150 adet anaç böcek topladık. 3 bin adet üreterek salım yaptık. 2017 yılı için yeni üretime başladık. Şu ana kadar 100’ün üzerinde anaç böceğimiz var. Bu yıl geçen senenin 2 katı salım yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 10:39
Bursa Ormanlarında TERMİNATÖRLER Savaşmaya Devam Ediyor!
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, biyolojik mücadele kapsamında kabuk böceği yırtıcısı üretimini hızlandırdı.
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:47
GÜNEŞ
08:18
ÖĞLE
13:09
İKİNDİ
15:30
AKŞAM
17:51
YATSI
19:16
SAYFALARTüm Sayfalar