Burkay: İş Adamları Dünyayı Takip Etmek Zorunda

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş adamlarının dünyada yaşanan son gelişmeleri yakından takip etmek zorunda olduğunu söyledi.

Burkay: İş Adamları Dünyayı Takip Etmek Zorunda
banner98
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş adamlarının dünyada yaşanan son gelişmeleri yakından takip etmek zorunda olduğunu söyledi.
BTSO 12. Meslek Komitesinin "Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı" oda izmet binasında yapıldı. Toplantıda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak Perakende Yasası Tasarısı ile ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını, üyelerin görüşlerini bakanlığa ulaştırdıklarını dile getirdi. 12. Meslek Komitesi’nin perakende ve ticaret sektöründeki en yoğun üye tabanı olan komitelerin başında geldiğine işaret eden Burkay, 26-27 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 1. Uluslararası Gıda Kongresi’nin önemine işaret etti. Burkay, kongrenin gıda sanayine 2023 vizyonuna uygun olarak yeni fikirler ve çözüm teklifleri getireceğine inandığını vurguladı.
Başkan Burkay, 12. meslek komitesinin 100 okulda ‘güvenli gıda alım, satım ve tüketimi’ ile ilgili olarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren çalışma başlatılacağını da dile getirdi. BTSO’nun 11 ayda önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Burkay, “Farklı bir BTSO hayal ediyoruz demiştik. Bu farklılığı ortaya koyarken BTSO olarak üye merkezli, üyesine gerçekten onların iş hayatında önünü açacak projelerle hizmetlerimizi sunmayı vaat ettik. 11 aylık sürede bunun büyük bir kısmını başardık. Bizim bu işe başlarken ki ana noktamız bu kurumun, üyelerine gerçekten fayda üreten bir kurum haline dönüşmesiydi. 16 makro proje dedik. Bu projenin 7-8 ay içinde 5’ini hayata geçirdik. Konsey yapılanmasını Türkiye’de ilk defa hayata geçiren oda olduk” diye konuştu.

“ARTIK ÜYELERİ İÇİN HİZMET ÜRETEN BİR ODA VAR”

Küresel Fuar Acentesi kapsamında 2014 yılında 36 adet fuarı takvime aldıklarını dile getiren Burkay, şöyle konuştu:
“Her fuarımıza ortalama 30-40 firmamızı KOSGEB ve BTSO destekleriyle yurt dışına götürüyoruz. Her firmaya BTSO olarak bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Bu proje ile üyelerimizin bakış açısı daha da genişliyor. Firmalarımızın birçoğu ilk defa pasaport almış. ‘BTSO sayesinde yurt dışına çıktım, ilk defa kendi sektörümle ilgili böyle bir fuara katıldım’ diyorlar. Hedefimiz her sene 3 bin firmayı yurt dışına çıkarmak. Artık üyeleri için hizmet üreten bir BTSO var”.

BTSO ÖRNEK ALINAN KURUM HALİNE GELDİ

Bursa iş dünyasının dünyada olup bitenleri çok yakından takip etmek zorunda olduğunu dile getiren Burkay, “Bir yere gittiğiniz zaman sipariş almak ve para kazanmanın yanı sıra, kendi konunuzla ilgili gelişmeleri takip etmek bile en büyük kazançlardan bir tanesi. Bursa’yı dünyada ticarette, sanayide, hizmet, perakende ve üretim sektöründe merkez konumunda düşünüyorsak, bizim iş dünyası kuruluşlarımız dünyayı tanımak zorunda. Bu anlamda üyelerimize her türlü katkıyı yapmaya ve liderlik etmeye devam edeceğiz” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, 11 aylık süreçte önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Yeni bir değişim sürecindeyiz. Ben bu yeni dönemi bir fırsat olarak görüyorum. Konsey yapılanması bizim vizyonumuzu genişletti. Biz çözüm üretmek için buraya geldik” şeklinde konuştu.
BTSO Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konseyi Yöneticisi Mustafa Yıldız ise, sektörün önündeki fırsatları ve tehditleri değerlendirmek adına yapılan sektörel analiz toplantısının önemli olduğunu kaydetti.
Toplantıdan sonra üyelere yönelik sektörün geleceğini ve son durumunu belirlemek için anket çalışması yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0