BTSO'nun Projesine Uludağ Üniversitesi'nden Tam Destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 16 Makro Projesi için Uludağ Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı.

BTSO'nun Projesine Uludağ Üniversitesi'nden Tam Destek
banner98
 BTSO hizmet binasında gerçekleştirilen törende konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Projelerimizin birçoğunda üniversitelerimizden ve akademisyenlerimizden destek alıyor, onlarla birlikte hareket ediyoruz. BTSO olarak birçok proje yürütmekteyiz. Değerli akademisyenlerimiz hem konseylerde, hem de projelerimizin içerisinde yer alıyor. Bu birlikteliğimizi bir protokole bağlayalım istedik. Hem de yürüttüğümüz projeler ve hedeflerimizle ilgili bazı bilgilendirmeler yapmak istedik. Şehrin dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerekir. Aslında Türkiye’nin gelmiş olduğu nokta burası. Üniversite sanayi iş birliğini arzu ettiğimiz seviyelere taşımalıyız, bunu başaramayan ülkeler maalesef zenginleşemiyor” dedi.
BTSO’nun 16 makro projesinden birisi olan sektör konseyleri yapılanmasının üniversite-sanayi iş birliği açısından önemli olduğuna işaret eden Burkay, “Bu konseyler aslında üniversitemizin kılcal damarlara girebileceği çok önemli bir platform. Bunu kullanmamız lazım. Çünkü artık Türkiye fakirlikten kurtulmak isteyen bir ülke değil. Türkiye şu anda zengin olmak isteyen bir ülke. Bundan 15 yıl önceki politikalarla bugünkü politikalar çok farklı. Zengin olmak istiyorsanız, zenginler kulübüne girmek istiyorsanız farklı iş modellerini ortaya koymanız lazım. Yani bu farklı iş modelleri her alanda olmalı. Sadece işin sanayi, teknoloji ayağında değil, servisinden hizmet sektörüne kadar her alanda bu farklı iş modelini Bursa, Türkiye dünyaya sunabilmeli. Bunu başardığımız takdirde ürünlerimize, ortaya koyduğumuz değere katma değer ilave etmemiz mümkün olur. Aksi taktirde bunu başarmamız mümkün değil” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE HER ZAMAN İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

U.Ü. Rektörü Kamil Dilek, üniversite-sanayi iş birliğine her zaman ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Ancak üniversite-sanayi iş birliği hiçbir zaman istediğimiz gibi olmadı. Rakamlara da baktığımızda ülkemizin hayal edilen noktada olmadığını görüyoruz. Nihai hedefimiz insanımızın refah seviyesini artırmak. Bütün ürettiğimiz ürünün ve bilginin, içerisinde yaşadığımız toplumun huzuruna ve mutluluğuna katkı sağlaması asıl hedef olmalı” diye konuştu.
Bu anlamda yapmaları gereken çok iş olduğunu dile getiren Kamil Dilek, “Birçok yeni yapılar kurmaya çalışıyoruz. Beraber yönettiğimiz Teknoloji Transfer Ofisi bunlardan bir tanesi. Teknoparkımızı başkanlığınızda yönetiyoruz. Ve bunlar büyük bir hızla çalışıyor. Gelecek bu açıdan bizi umutlandırıyor" dedi.
İş birliği protokolünü BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve U.Ü. Rektörü Kamil Dilek imzaladı.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0