BTSO, Girişimcilere Yeni İş Kapıları Açıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı tamamlayan 150’ye yakın kursiyer sertifikalarını aldı.

BTSO, Girişimcilere Yeni İş Kapıları Açıyor
banner98

Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, genç girişimcilik ekosistemine sahip olan Türkiye’nin hızlı ve gelişmeye açık bir potansiyel taşıdığını söyledi. Girişimcileri ekonomiye kazandıracak adımları hep birlikte atmaya devam edeceklerini ifade eden Onur, “Girişimci, yeni iş kapıları açar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki hedeflerimize de yine girişimcilerimiz sayesinde ulaşacağız.” dedi.

 

“GİRİŞİMCİ RUHUNUZU KAYBETMEYİN”

BTSO olarak Bursa’da yeni girişimlerin oluşması ve girişimciliğin geliştirilmesi için yoğun bir gayret sarfettiklerini ifade eden Onur, “BTSO Akademi Projesi kapsamında KOSGEB ile işbirliğinde TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulumuz katkılarıyla düzenlediğimiz eğitim programlarından 2015 yılından bu yana 700’e yakın girişimci adayı yararlandı. Yılsonuna kadar 18 girişimcilik eğitim programımızı daha gerçekleştirerek 400’ü aşkın yeni girişimciyi ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kulladı. Girişimcilere tavsiyelerde de bulunan Onur, “Girişimci ruhunuzu asla ve asla kaybetmeyin. Çünkü o ruh sizi zorlu yollarda rehber olacaktır.” diye konuştu.

 

“ÜLKEMİZ HEDEFLERİNE YENİ GİRİŞİMCİLERLE ULAŞACAK”

TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyesi Mustafa Altın, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, “Yaş ortalaması 29 olan ülkemizde genç girişimciler büyük rol oynuyor. Ülkemiz ve Bursa’mız yeni girişimci ruhlarla daha da güçlenecek. Girişimci fikirler sayesinde ülkemiz hedeflerine ulaşacaktır.” dedi.

 

EĞİTİMLERE KATILDI, OPTİK ŞİRKETİ KURDU

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programından faydalanan Nurettin Aydın eğitimlerin ardından ‘Limon Optik’ isimli bir şirket kurduğunu ifade etti. Girişimcilik eğitimlerine katılmadan önce şahıs firması olarak iş yapmayı hedeflediğini belirten Aydın, eğitimlerde edindiği bilgiler sayesinde firmasını anonim şirkete dönüştürdüğünü dile getirdi. 4 günlük eğitimin hayatını değiştirdiğini söyleyen Aydın, “Çok yönlü bir eğitim programından faydalandık. Şirket kurulmasından proje hazırlamaya, mali tablo yönetiminden sosyal medyaya kadar farklı alanlarda eğitimlerden faydalandım. Eğitimleri tamamladıktan hemen sonra da şirketimi kurdum. KOSGEB’in desteklerinden de faydalanacağım. Bu eğitimler benim ufkumu genişletti. BTSO’ya ve KOSGEB’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


KOSGEB destekli ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne katılan girişimci adaylarına 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sağlanıyor

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2018, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0