· MATLI: YENİ GİRİŞİMCİLERE İHTİYACIMIZ VAR
BURSA- Bursa Ticaret Borsası (BTB); Küçük ve Orta Ölçekli Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne bir yenisini daha ekledi.
Düzenlediği girişimcilik eğitimleriyle girişimci adaylarına iş dünyasının kapılarını aralayan BTB, 2017 yılında da eğitimlerine devam ediyor. 27 Şubat-3 Mart 2017 tarihleri arasında BTB Konferans Salonu’nda verilen ve 30 kursiyerin katıldığı eğitimde, girişimci adaylarına girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme ve iş planı hazırlama gibi konularda temel eğitimler veriliyor. Eğitimlerin sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor. 3 Mart’ta tamamlanacak ilk eğitimin ardından 20-23 Mart ve 17-20 Nisan 2017 tarihleri arasında da BTB Konferans Salonu’nda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek. Eğitimlerle toplamda 90 kursiyer da iş dünyasına ‘merhaba’ diyecek. BTB, KOSGEB iş birliğiyle 2016 yılı içerisinde düzenlediği eğitimlerde 58 girişimciye eğitim vermişti.
MATLI: ÜLKEMİZ YENİ GİRİŞİMCİLERE İHTİYAÇ DUYUYOR
BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, girişimci adaylarının ilgisinden memnun olduklarını kaydetti. BTB olarak düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleriyle istihdam seferberliğine katkı sağladıklarını dile getiren Matlı, “Kısa süre önce de BTB Hizmet Binası’na İŞKUR Hizmet Noktasının açılışını gerçekleştirmiştik. Ülkemiz, yeni girişimcilere ihtiyaç duyuyor. Biz de onları bilinçlendiriyor ve cesaretlendiriyoruz. 20 Nisan’da eğitimler tamamlandığında yaklaşık 180 girişimciyi iş dünyasına kazandırmış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
150 BİN TL’YE KADAR DESTEK
BTB ve KOSGEB tarafından birlikte düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, 2 bin TL İşletme Kuruluş Desteği, 18 bin TL Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ve 30 bin TL de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 50 bin TL’si geri ödemesiz, 100 bin TL`si geri ödemeli toplam 150 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 12:28