BALKANTÜRKSİAD dernek merkezinde gerçekleşen toplantıda atık piller ve zararları hakkında bir sunum yapan TAB Bursa İl Sorumlusu Çevre Mühendisi Diyem Özer, BALKANTÜRKSİAD’a bu duyarlı davranışı için teşekkür etti. Atık pillerin çöp olmadığını belirten Özer, “Her yerde ve herkes tarafından kullanılan piller hayatımızı kolaylaştırıyor ancak çöpe attığımızda da doğayı bitiriyor. Pillerin içinde bulunan sıvı madde toprak ve suya karışarak canlı hayatı olumsuz etkiliyor. Onun için pillerin geri dönüşüme kazandırılarak bertaraf edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu
“DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”
Çevreye duyarlı bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade eden BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ise çok büyük zararı olan ancak toplum tarafından pek bilinmeyen atık pil konusunda öncü olmak istediklerini söyledi.
Atık piller konusunda özellikle iş adamları ve ebeveynlerin daha dikkatli olmasını belirten Tunakan, herkesin evinde ve iş yerinde farkında olmadığı kadar çok sayıda kullanılmış atık pil bulunduğunu hatırlattı. Bugüne kadar insanların bu pilleri farkında olmadan çöpe attığını belirten Tunakan, “Bizler bu önemli hususa dikkat çekmek ve atık pil konusunda farkındalık oluşturmak için bir proje başlattık. TAP yetkilileri tarafından bilgilendirildik ve kendilerinden aldığımız pil toplama malzemelerini üyelerimize dağıttık. 6 ay boyunca da en çok atık pil toplayan üyelerimiz TAP ve bizim tarafımızdan ödüllendirilecek. Umarım bu duyarlı davranışımızla herkese örnek oluruz” dedi.
“EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN İLK 3 ÜYE ÖDÜLLENDİRİLECEK”
6 ay boyunca sürecek projede en çok pil toplayan ilk 3 BALKANTÜRKSİAD üyesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından özel sertifika, dernek tarafından ise sürpriz ödüller verilecek.