Amerika’dan gelen Southern Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adell Brown, kendisine dün ikram edilen meşhur deveci armudunun sadece yarısını yiyebildiğini, bu akşam da diğer yarısını yiyeceğini söyleyerek herkesi güldürdü.
Gürsu Belediyesi’nin Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlediği 1. Uluslararası Tarım Paneli, Kumlukalan yolu üzerindeki bir deveci armudu tarlasında yapıldı. Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olarak gösterilen Gürsu Ovası’ndaki üreticilerle, dünyanın ileri gelen üniversitelerindeki akademisyenleri bir araya getirmeyi hedefleyen panelde renkli görüntüler yaşandı. Armut ağaçlarının altında kurulan masalara oturan konuşmacılar, Gürsu tarımının geleceğini tarlanın ortasında tartıştı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Southern Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adell Brown, kendisine dün ikram edilen meşhur deveci armudunun sadece yarısını yiyebildiğini, bu akşam da diğer yarısını yiyeceğini söyleyince herkesi kahkahaya boğdu. Ardından panelistler, armutlarla birlikte objektiflere gülümsedi.
Prof. Dr. Adell Brown, Amerika’da bir çok toplantıyı tarla ortasında yaptıklarını ifade ederek, “Bunun Türkiye’de de yapılmasını istedik. Gürsu Belediyesi’nin katkılarıyla ilkini Bursa’da yaptık. Herkesin yararlanmasını umuyoruz” diye konuştu.
“GÜRSU’YU TARIMIN YILDIZI YAPACAĞIZ"
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Gürsu’da tarıma nasıl destek veririz, akademisyenlerimizle üreticimizi nasıl kaynaştırırız, bilimsel tarımı nasıl yaparız, ovamızı nasıl kurtarırız diye bir panel yaptık. Gürsu Ovası’nın Türkiye tarımının gelişmesine katkı sağlayacak bir ilçe olmasını istiyorum. Gürsu’yu tarımın yıldızı yapacağız. Bunun için çalışıyoruz” dedi.
Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, ilk defa tarla ortasında bir panel düzenlediklerini ifade ederek, "Biz Gürsu olarak ilkleri gerçekleştirmeye alıştık. Gürsu, Türkiye’nin en iyi tarım alanlarına sahip bir ilçeyiz. Çok küçük bir alan, 8 bin dönüm ekilebilir arazi alanımız olmasına rağmen Türkiye’nin en kaliteli tarımını yapıyoruz. Türkiye’de ki armut üretiminin yüzde 25’ine Gürsu yapıyor. Türkiye'nin yıllık 400 bin ton armut üretiminin 100 bin tonunu biz Gürsu’dan sağlıyoruz. Böyle şirin bir ilçede ilkleri gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Hedefimiz hocalarımızla üreticimizin birlikte çalışmasıdır" diye konuştu.
Panele Amerika’nın Southern Üniversitesi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Osman Kandara, Rektör Vekili Prof. Dr. Adell Brown, Öğretim Üyeleri Senatosu Başkanı Prof. Dr. Thomas Miller, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, Bursa İl Tarım Karantina Şube Müdürü İhsan Duman ve Bayer Tarım A.Ş. Marmara Bölge Müdürü Mustafa Dere konuşma yaptı.
Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 11:22
Armut Tarlasında Tarım Paneli
Gürsu Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Tarım Paneli, dünyaya damgasını vuran deveci armudu tarlasının ortasında yapıldı.
YORUM EKLE
1
Tanımadığı Kişiye Ayakkabı Almak İçin Sadaka...
2
Evinin Çatısında 25 Kök Kenevir Ele Geçirildi
3
Bursa Kent Konseyi'nde Gündem 'İş Güvenliği'
4
Bursa'da Suriyeli Çocuklara Bayramlık Dağıtıldı
5
Dünyanın En Büyük Fuarına Bursa'dan Yoğun Katılım
6
Bursa'nın Süper Çocukları Bu Okulda Yetişiyor
7
Mansetx Gazetesinin 64. Sayısı Çıktı
8
Vakıflar Genel Müdürlüğü öğrencilere burs...
9
Yıldırım’da dönüşüm sil baştan…
10
Köprü yasağı kurbanlıkta fiyat farkına neden...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:46
GÜNEŞ
08:17
ÖĞLE
13:08
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:50
YATSI
19:15
SAYFALARTüm Sayfalar