Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sultan 2. Murad Han Dönemi Sempozyumu, ikinci gününde iki salonda gerçekleştirilen toplam 6 oturum ile devam etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler Osmanlı’nın 6. padişahı olan 2. Murad’ın hayatının ve döneminin önemli hadiselerini anlattı. Sempozyumun ikinci günü, birinci salonda Prof. Dr. Cafer Çiftçi’nin başkanlığında Prof Dr. Orhan Kılıç’ın ‘2. Murad Devrinde Osmanlı Devleti’nin İdari Taksimatı ve Teşkilatı’, Doç. Dr. Altan Çetin’in ‘Yeni Bir Teori: Asabiyet Teorisi ve 2. Murad Devrine Dair Bir Analiz, Prof. Dr. Kenan Ziya Taş’ın, ‘2. Murad’ın Lalaları’ ve ikinci salonda Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’nun başkanlığında Prof. Dr. İlhan Genç’in ‘Muhammediye’de Faslun Fi’l-Mi’ac’ın Anlatımında Dedim Dedi Kalıbının İşlevi’, Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan’ın ‘Sultan 2. Murad’ın Vasiyetnamesi’, Yrd. Doç. Dr. Sadettin Eğri’nin, ‘Hüner Ehli’nin Padişahı Ve İlk Osmanlı Şair Sultanı 2. Murad konulu sunumları ile başladı.
Gerçekleştirilen iki oturumun ardından sempozyuma, birinci salonda Prof Dr. Özer Ergenç başkanlığında ve ikinci salonda Ahmet Erdönmez başkanlığında gerçekleştirilen oturumlar ile devam edildi. Birinci Salon’da Prof. Dr. Caner Çiftçi’nin ‘2. Murad İmareti’, Nil Tekgül’ün ‘Kabusname’, Yrd. Doç. Dr. Berrak Burçak’ın ‘Osmanlı Klasik Düşüncesinde Hükümdar, Devlet ve Sıhhat İlişkisi’ konulu bildirileri sunuldu. İkinci salonda ise Prof. Dr. Nevin Özkan’ın ‘Venedik Arşivi Belgelerine Göre Sultan 2. Murad’, İsmail Yaşayanlar ve Dr. Burcu Kurt’un ‘Temettüat Defterlerine Göre 2. Murad Mahallesinin Sosyo-Ekonomik Yapısı’ ile Yrd. Doç. Dr. Bedri Mermutlu’nun ‘Şükrullah ve Eserleri: Tespitler-Tenkitler’ konumlu sunumları yapıldı.
Sultan 2. Murad Han Dönemi Sempozyumu’nda son olarak ise birinci salonda Zühtü Yücelik başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim’in ‘Bursa’daki Muradiye Külliyesi’nin Balıkesir’deki Vakıfları’, Yrd. Doç. Dr. Ali Ertuğrul’un ‘Cicero’dan Sultan 2. Murad’a: Yaşlılık Üzerine’, Raif Kaplanoğlu’nun ‘Tahrir Defterlerine Göre Sultan 2. Murad’ın Bursa Vakfı Köyleri’, Dr. Fulya Düvenci Karakoç’un ‘Muradiye Semti’nin Oluşması’ ve İkinci Salonda Burhan Türkseven Başkanlığı’nda ‘Yrd. Doç. Dr. Galip Çağ’ın ‘İkinci Murad Devrinde Mustafa Çelebi Vakası ve Rumeli’, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Hüseyniklioğlu’nun ‘İki Asi Mustafa ve Bir Sultan’, Asuman Türkmen’in ‘2. Murad Döneminde Basılan Sikkeler’ ile Hüseyin Gürsel Bilmiş’in ‘Molla Fenari’nin Şahsi Kütüphanesi’nden Vakfolunan ‘İki Yazma Eser’ konulu tebliğleri sunuldu.
Osmanlı döneminde önemli bir yere sahip olan Sultan 2. Murad döneminde yaşanan gelişmeler ve önemli hadiseler sempozyuma katılanlarla paylaşıldı. Sempozyuma sunulan tebliğler ‘Sultan 2. Murad ve Dönemi’ olarak kitaplaştırılıp katılanlara dağıtıldı.
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 13:24
Akademisyenler 2.Murad Dönemini Anlattı
Osmangazi Belediyesi tarafından Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde düzenlenen Sultan 2. Murad Han Dönemi Sempozyumu sona erdi. İki gün süren ve toplam 9 oturumun yapıldığı sempozyuma ilgi büyük oldu.
YORUM EKLE
1
MODEF'e 10 Bin Ziyaretçi
2
Derede Kadın Cesedi Bulundu
3
Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı Mayısta Açılıyor
4
Kanlı Asker Eğlencesiyle İlgili 16 Gözaltı
5
Fuarı 53 Bin Kişi Gezdi
6
Kick Boksçular Salona Sığmadı
7
Kılıçdaroğlu'nun teklifine Deniz Baykal'dan ret
8
TSK'dan Ağrı'daki çatışmaya ilişkin açıklama
9
Davutoğlu, tek başına çalışıyor!
10
Zabıtadan Mermercilere Baskın
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:16
GÜNEŞ
07:44
ÖĞLE
12:54
İKİNDİ
15:30
AKŞAM
17:54
YATSI
19:15
SAYFALARTüm Sayfalar