15 yıllık sürede 508 adedi baraj olmak üzere 7.200 adet yeni tesisi ülkemize kazandırdıklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yine bu dönemde orman varlığımızı 1,5 milyon hektar artırarak 3 milyar 820 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk, yıl sonuna kadar bu rakamı 4 milyar adete çıkaracağız. Tabii hayatın devamına önem vererek korunan alanlarımızı arttırdık. Meteorolojide teknolojik bir dönüşüm gerçekleştirerek hava tahmin oranlarımızı yüzde 90’ın üzerine çıkardık” dedi.
Eserleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hizmete Alacak
Hizmet hususunda kendileriyle yarışarak her yıl bir önceki yıldan daha fazla tesis inşa ettiklerinin altını çizen Prof. Dr. Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bakanlık olarak her yıl tesisleri toplu olarak hizmete aldık. Bir gelenek haline getirdiğimiz toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam ediyoruz. Aralarında barajlar, içme suyu, sulama, atıksu arıtma ve taşkın koruma tesisleri ile ağaçlandırma, ormancılık, milli park ve meteoroloji projelerinin yer aldığı 7,7 milyar TL’ye mal olan 375 dev tesisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete alacağız.”
Bursa’da Hizmete Alınacak Eserlerin Toplam Yatırım Bedeli 112 Milyon TL’yi Geçiyor
Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Bursa’nın da payına düşeni aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bursa’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 5, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün inşa ettiği 1 adet tesisi de bu açılış merasimi ile hizmete alacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Hizmete alınacak DSİ’ye ait eserlerin İnegöl Alangünü, Keles Kocayayla Barajı ile sulama tesislerinden oluştuğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Bursa’da 1 milyon 712 bin metreküp su depolayacağız. Bunun yanı sıra 50.570 dekar zirai araziye su temin edeceğiz, Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı DKMP Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Uludağ Milli Parkı I. Gelişim Bölgesi 2. Yönetim Merkezi Hizmet Binası ile Orman ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 112 milyon 315 bin TL’yi geçiyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 12:09