Türkiye Komünist Partisi: Yıldız Holding halkımıza ülkemize topluma feda olsun

Türkiye Komünist Partisi (TKP) “Holdinglerin mal varlıkları ve kârları halkımıza feda olsun” başlığıyla bir kampanya başlattı. Milyonlarca emekçiye açlık sınırının altında ücretlerin layık görüldüğü tabloda şirketlerin mal varlığı ve kârlarının sorgulandığı kampanyada “Büyük tekellerin mal varlıkları ve kârlarına el konacak” deniyor.

Türkiye Komünist Partisi: Yıldız Holding halkımıza ülkemize topluma feda olsun
banner98

Önümüzdeki günlerde bazı holdinglerin kârlarının örnek olarak mercek altına alacağı kampanya Yıldız Holding ile başlıyor. İlgili açıklamada Holding’e ait iki şirket olan Ülker ve Şok’un bir yıllık kârı ile 1 milyon 208 bin 333 öğrenci bir yıl boyunca sağlıklı beslenebileceği bilgisi paylaşılıyor.

Kampanyanın giriş metni ve açıklamanın tam hali şöyle:

“HOLDİNGLERİN MAL VARLIKLARI ve KÂRLARI HALKIMIZA FEDA OLSUN

Açlık sınırı 18 bin 978 TL 

Yoksulluk sınırı 61 bin 820 TL

Asgari ücret 17 bin 2 TL

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL 

İşte bu düzende halka layık görülen tablo bu. 

Emekçiler ülkenin bütün zenginliklerini yaratıyor; ama onlar kırıntıları alırken büyük kârlar şirketlerin hanesine yazılıyor.

Şirketlerin kârlarının önemli bölümünü yeni yatırımlara yönelttiklerini biliyoruz. Ancak unutmayalım, bu onların özel servetlerinin artmasından başka bir anlama gelmiyor.

Türkiye Komünist Partisi tüm sektörlerde devletleştirmeyi savunuyor. Bunu yapıp sömürünün kaynağını kuruttuğumuzda ve asalak patron sınıfını sırtımızdan attığımızda sorunların çözümü çok daha kolay olacak. 

Piyasa ekonomisinde bile bu şirketlerin varlıkları ve kârlarının nelere karşılık geldiği, sorunun kaynağını, ulaştığı akıl dışı boyutu ve çözümün sanıldığından daha kolay olduğunu gösteriyor.

Emekçilerin hayatını çalan bu düzenin karşısında biz daha adil bir çözüm önerisi sunuyoruz: Büyük tekellerin mal varlıkları ve kârlarına el konacak.

İşçilerin canı şirketlerin büyüme ve kâr hırsına feda olacağına şirketlerin mal varlıkları ve kârları  halkımıza feda olsun.

***

YILDIZ FEDA OLSUN

YILDIZ HOLDİNG 1 MİLYON 200 BİN ÖĞRENCİNİN BESLENME SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Ülker ve Şok, Yıldız Holding’in en çok bilinen şirketlerinden ikisi. Holding’in gıda ve perakende alanında faaliyet gösteren sadece bu iki şirketinin 2023 yılı net kârı  8.7 milyar TL.

Bir ailenin el koyduğu bu rakam;

1 milyon 208 bin 333 öğrencinin bir yıl boyunca sağlıklı beslenmesini sağlıyor. 

144 bin 365 ailenin bir yıllık gıda masrafına denk düşüyor.

1 milyon ton buğdayın fiyatına denk geliyor. 

Halka birinci basamak sağlık hizmeti sunacak 677 Aile Sağlığı Merkezi yapımı ve 3 bine yakın aile hekimi istihdamının bir yıllık maliyetine eşit.

Bunlar devletleştirme sonucunda Yıldız Holding’in elinde tuttuğu zenginliklerin topluma olacak katkısının boyutlarını gösteren birkaç örnek.

Yıldız Holding halkımıza, ülkemize, topluma feda olsun.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0