Kategoriler

RUMELİSİAD SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDA

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı cansiperane görev yapan sağlık çalışanlarına destek vermek için harekete geçti. Dernek, bu doğrultuda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sanayi tipi çamaşır makinesi, kurutma makinesi, otomatik ütüleme makinesi ve koruma ünitesi teslim etti.

 Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelede büyük emekleri olan sağlık çalışanlarına destek vermek için harekete geçti.  

Konu hakkında açıklamalarda bulunan RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova, küresel bir tehdit haline gelen koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın zorlu günlerden geçtiğini söyledi. Bu tehlike karşısında büyük bir mücadele verildiğini ifade eden Kumova, “Bu zor dönemin dayanışma ile geçeceğine gönülden inanıyoruz. Bu inançla, fedakârlık göstererek görevlerini yerine getiren sağlık personelimize minnettarız. İçinde bulunduğumuz zorlu sürecin, en kısa zamanda sona ermesi umudu içerisindeyiz ve bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız” dedi. 

RUMELİSİAD olarak, sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kumova, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bir kısım acil ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti. Bu doğrultuda üyeler tarafından 200.000 TL’nin üzerinde bağış yapıldığını dile getiren Kumova, “Toplanan paranın bir kısmı ile sanayi tipi çamaşır makinesi, kurutma makinesi ve otomatik ütüleme makinesi alındı ve makineler üniversiteye teslim edildi. Paranın bir kısmı da fakültenin acil ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş olan çalışma komitemize bildirildi” diye konuştu. 

Uludağ Üniversitesi’ne teslim edildi

Komite tarafından birçok çalışmanın yürütüldüğünü belirten Kumova, entübe olmuş hastaların rahat nefes alabilmeleri için 26 adet plexiglass’tan koruma ünitesi yapılıp, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yoğun bakım bölümüne teslim edildiğini söyledi. Kumova, “Entübasyon kabini üzerinde çalışıyoruz. Bu kabinlerden 4 veya 5 adet yaparak, Uludağ Üniversitesi’ne teslim etmek için imalatlarımız devam ediyor. Ayrıca dezenfektan püskürtme makinesi de üniversitemize teslim edilecek” dedi. 

Çalışmaya devam edeceğiz

Bu zorlu sürecin en az hasarla atlatılabilmesi için dernek olarak çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Kumova, şöyle devam etti: “Bu ülkenin vatandaşları olarak, her birimiz karınca kararınca bu sorunun bir ucundan tutmaya çalışırsak, bu zor günleri ülke olarak çok daha kısa sürede ve daha az hasarla atlatabiliriz. Bu süreçten en kısa zamanda çıkmayı umut ediyoruz. Bu süreci bilinçle ve sabırla hep birlikte aşacağımıza inancım sonsuz.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
TOKİ'de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor!
BURSA
Başkan Aydın muhtarları dinliyor, sıkıntıları bir bir çözüyor
GENEL
SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ 8. YILINDA
GENEL
YEŞİL ULAŞIM İÇİN HEDEF SIFIR EMİSYON
BURSA
NÖROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. CEMİLE HAKİ: HER 5 YILDA BİR ALZHEİMER HASTALIĞI RİSKİ 2 KAT ARTIYOR
BURSA
Kitap Limanı’nda Türkiye’nin Hukuki Geleceği söyleşisi
BURSA
AKÇALAR KÖYLER LİGİ FUTBOL TURNUVASI YAPILDI
BURSA
Bursa'da yol verme kavgasında yumruklar konuştu
BURSA
Bursa'da Gedelek Turşusu'nda kış öncesi yoğun mesai başladı
BURSA
Osmangazi Belediyesi kadınların kitaba erişimini kolaylaştırıyor