KADIN GİRİŞİMCİLERE TEŞEKKÜR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mihrimah Kocabıyık, Türkiye ekonomisinin en önemli potansiyelinin sahip olduğu girişimcileri olduğunu belirterek, “Güçlü girişimcilerimizle ekonomimiz daha da büyüyor. Bursalı kadın girişimcilerimiz de kentimizin ticaret ve sanayi hayatına önemli katkılar sunuyor. Bursa ve ülkemiz için çalışan her bir girişimcimize üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“1.4 MİLYON GİRİŞİMCİMİZ VAR”
BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, Bursa’nın Türkiye ekonomisinin büyümesine ve gelecek hedeflerine ulaşmasında öncü bir rol üstlendiğini söyledi. Yeni iş kapıları açan girişimcilerin aynı zamanda toplumsal kalkınmanın en önemli halkalarından birisi olduğunu ifade eden Bayizit, “Türkiye, 1,4 milyonu aşan girişimcisiyle son 15-20 yıllık süreçte çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Odamızın KOSGEB ile birlikte yürüttüğü ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin yanı sıra ‘Kadın Girişimcilik Kampı ve Ödüllü Proje Yarışması’ ile yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılmasını hedefledik. ‘Kız Kardeşim’ projesi ile bilişim alanında farkındalığı artıracak eğitimlerle girişimcilerimizin iş hayatına önemli katkılar sunmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
“DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, Bursalı kadın girişimci sayısını artırmaya yönelik BTSO’nun destekleriyle önemli projelere imza attıklarını ifade etti. Kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırılmasıyla Türkiye ve Bursa’nın hedeflerine ulaşacağını belirten Özdemir, “Ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak için kadın girişimciler olarak daha çok çalışmalıyız. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu’nun destekleriyle kadın girişimcilerimize yönelik önemli projeler kazandırdık. Yeni girişimcilerimizle ekonomimizi daha da güçlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
KADIN GİRİŞİMCİLERE BİLİŞİM EĞİTİMİ
Habitat Dernegi’nden Mahmut Ok, güvenli sosyal medya kullanımı, sosyal medya tarihi, itibar yönetimi, sosyal medya araçları, sosyal medya ve etik, internet hukuku konularıyla ilgili bilgiler paylaştı. Eğitimin ikinci bölümünde ise Mustafa Sönmezay, dünyada ve Türkiye’de e-ticaretin gelişimi ile iş hayatındaki önemine ilişkin çarpıcı bilgiler aktardı.
30 İLDE 9 BİN KADINA ULAŞILACAK
2018 Ocak ayı itibari ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye işbirliği ile yürütülen ‘Kız Kardeşim Projesi’ kapsamında 30 ilde gerçekleştirilecek eğitimler yoluyla 9 bin kadına ulaşılması hedefleniyor. ‘Kız Kardeşim Projesi’ Türkiye’de 18-55 yaş aralığındaki kadınlarda kişisel finansal kaynakları doğru yönetme, girişimcilik farkındalığının artırılması ve desteklenmesi ile bilgi teknolojileri hizmetlerinin doğru kullanımına destek olacak bir içeriği kapsıyor.