Bursa Balkan Kadınlar Derneği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kadın ile Barış Sempozyumu’na katılan Bosnalı savaş mağduru kadınlar İnegöl’de ağırlandı.
Bosnalı kadınlarla bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “250 bin nüfusuyla önemli bir ticaret, sanayi ve tarım şehri olan İnegöl’de irili ufaklı 2 bin mobilya firması var. 30 bin kişi mobilyadan ekmek yiyor. Bununla beraber düzenlediğimiz fuarlar ve mobilya AVM ile bu sektör bizim için şehrimizin parlayan yıldızıdır” dedi.
Bosna’da kardeş şehir Donji Vakuf’ta ramazan ayında iftar çadırı açtıklarını anlatan Aktaş, “Donji Vakuf’ta ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtıyoruz. . Ayrıca bir spor tesisinin oluşturulmasına da destek verdik. Ahududu projesiyle 50 aileye ulaştık. Aynı zamanda Bosna savaşında kahramanlıklar göstermiş olan Donji Vakuf Belediye Başkanı benim yakın bir dostum. Dönem dönem ziyaretler ile iki kardeş şehir arasında yakın ilişkiler kurulmasına vesile oluyoruz” dedi.
Savaş Mağduru Kadınlar Derneği Başkanı Bakira Haseçiç de, “Biz Bosna iç savaşında mağdur olan kadınlar olarak yaşadığımız bütün acıları bir kitap haline getirdik. Bu kitapta katil olan savaş suçlularının yaptıkları ile kendilerine verilenen cezalar yer alıyor. İnşallah bu kitap en kısa zamanda Türkçe’ye çevrilerek yaşadıklarımızın Türk kadınları tarafından da bilinmesini istiyoruz. Savaş mağduru kadınlar olarak tek istediğimiz, sürdürdüğümüz haklı davamızda Türk kadınlarının bizi anlamaları ve her zaman bizim yanımızda olmalarıdır” diye konuştu.
İnegöl’den Bosna’ya Gönül Köprüsü
İnegöl’den Bosna’ya Gönül Köprüsü
EditorBursa Balkan Kadınlar Derneği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kadın ile Barış Sempozyumu’na katılan Bosnalı savaş mağduru kadınlar İnegöl’de ağırlandı.
Yorumlar