“Enflasyon oranının düşürülmesi, reel sektöre daha sağlıklı finansman ve faiz koşullarına yol açılması anlamına gelir. Bu bilinçle de yeni hükümet sisteminde enflasyon problemine kökten neşter vuracak daha geniş perspektifli bir gayret oluşacağını düşünmekteyiz” diyen Yaşar Doğan, temel hedefin, gerçek anlamda bir fiyat istikrarı için enflasyon oranının uzun vadede yüzde 5 seviyesinin altına çekilmesi gerektiğini vurguladı.
HEDEFİMİZ YÜZDE 5’İN ALTINDA SEYREDECEK ENFLASYON
HEDEFİMİZ YÜZDE 5’İN ALTINDA SEYREDECEK ENFLASYON
EditorTÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre 2018 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %2,61, bir önceki yılın Aralık ayına göre %9,17, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,39 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,49 artış gerçekleşti
Seçim sürecinin artık bittiğini ve yeni dönemde hayata geçirilecek yapısal reformlarla fiyat istikrarının sağlanmasının mümkün olduğunu söyleyen TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan “Fiyatların genelinde bir artışın gerçekleştiği görülüyor. Fiyatların azaltılması ve bunun kalıcı hale getirilmesi için yeni meclisin hukuki düzenlemeler yapması gerekiyor. Üreticilerimizin, iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve refah seviyesinin artırılması için kalıcı tedbirler alınması elzem. Baz etkisinden dolayı yılsonuna doğru enflasyon artış oranının düşmesini bekliyoruz. Para politikasında gerçekleştirilen sıkı duruşun maliye politikaları ile de desteklenmesi piyasalarda istenen istikrarı da sağlayacaktır. Enflasyonun düşürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanması için politika yapıcıların gerekli tedbirleri alacağını ümit ediyoruz” dedi.
Yorumlar