Kategoriler

ASHOKA, VEHBİ KOÇ VAKFI ORTAKLIĞINDA SOSYAL GİRİŞİMCİLİK GÜNÜ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Ashoka Türkiye ev sahipliğinde ve Vehbi Koç Vakfı ortaklığında düzenlenen Sosyal Girişimcilik Günü’nde bir araya gelen sivil toplum ve iş dünyası liderleri, “Herkes fark yaratabilir” dedi.

Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik platformu Ashoka, Vehbi Koç Vakfı ortaklığında, bu sene üçüncü kez Sosyal Girişimcilik Günü’ne ev sahipliği yaptı. 28 – 29 Nisan tarihlerinde herkesin katılımına açık olarak canlı yayınlanan etkinlikte, Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için çalışan liderler bir araya geldi. 10’dan fazla şehirden yaklaşık 200 kişinin katıldığı çevrimiçi oturumlarda, dönüşen sistemler ve değişen dünya düzenisosyal girişimcilik penceresinden değerlendirildi. Etkinliğin onur konukları arasında ise, Ashoka ve Schwab Fellow’u olmasının yanı sıra çocuklar ve gençlerin güçlendirilmesi konusunda dünya çapında pek çok sivil toplum projesinin liderliğini üstlenen Jeroo Billimoria, KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Ashoka Support Network Üyesi ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı yer aldı.

Erdal Yıldırım: “Sosyal sorunlara sistemsel çözümler üretme noktasında, hayırseverlik alanını gittikçe güçlendiren sosyal girişimciliği Türkiye’de destekliyor olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, 3 yıl önce Ashoka Türkiye ekibinin sosyal girişimcilik günü hayaline Vehbi Koç Vakfı olarak ortak olduklarını vurgularken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ashoka Türkiye ile sosyal girişimcilik alanındaki ortaklığımız, ekosistemi güçlendirmek ve yaygınlaştırmak üzere geniş bir grup kuruluş ile yürüttüğümüz ‘Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’ programı kapsamında da başarıyla devam ediyor. Bu üçüncü Sosyal Girişimcilik Günü’nde bir kez daha anlıyoruz ki, zorlaşan ve değişen koşullara rağmen sosyal girişimcilik alanının önemi her geçen gün artıyor.Özellikle global olarak içinde bulunduğumuz bu gibi kriz dönemlerinde, sosyal girişimlerin sorunlara hızlı tepki verebilme yetenekleri ve sürdürülebilirliklerini sağlayan finansal modelleri sayesinde geleneksel yapılara göre daha dayanıklı olduklarına ve daha esnek davrandıklarına şahit oluyoruz. Sosyal sorunlara sistemsel çözümler üretme noktasında, hayırseverlik alanını gittikçe güçlendiren bu melez modeli Türkiye’de destekliyor olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz ” dedi.

Zeynep Meydanoğlu: “Herkesin fark yaratabileceği bir Türkiye için sektörler ve aktörler arası iş birliklerine ihtiyacımız var”

Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu ise “40 yıllık küresel deneyimimiz ve Türkiye’deki sosyal girişimcilik dahil çeşitli sektörlerden paydaşlarla yakından çalışmalarımız bize şunu gösteriyor: İçine doğduğumuz koşullar, eğitim durumumuz, mesleğimiz ne olursa olsun toplumsal sorunların çözülmesi için farklı aşamalarda rol alan bizlerin ihtiyaçları ortak. Sosyal Girişimcilik Günü’nü tasarlarken bu ihtiyaçları göz önünde bulunduruyoruz. Derinleşmesi için odak ve zaman gereken konuları kapsüller halinde sunuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından, toplumsal sorunların çözümü için çalışan 200’e yakın katılımcıyı bu çözüm kapsülleri etrafında bir araya getirmenin ve dönüştürenlerin dönüşeceği fırsatların gücüne inanıyoruz. Vehbi Koç Vakfı’nın sosyal girişimcilik ekosistemine katkıları şüphesiz ki çok kıymetli. Vehbi Koç Vakfı üç senedir Ashoka Türkiye’nin Sosyal Girişimcilik Programı’nın stratejik destekçisi. Aynı zamanda ortaklarından olduğumuz Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın da yürütücüsü. Herkesin fark yaratabileceği bir Türkiye için sektörler ve aktörler arası bu gibi iş birliklerine ihtiyacımız var” dedi.

Sosyal Girişimcilik Günü, üçüncü yılında sosyal girişimciler, ekosistem paydaşları ve iş dünyası liderlerine ilham verirken, yeni araçlar ve bağlantılar sunmaya devam ediyor.

10 farklı atölyenin düzenlendiği ve alanında uzman 20 konuşmacının katıldığı Sosyal Girişimcilik Günü, Zeynep Meydanoğlu ve Jeroo Billimoria’nın “Belirsizliğin Ortasından Sistem Dönüşümüne” başlıklı oturumuyla başladı. Program süresince Zorlu Holding’in katkılarıyla “Toplumsal Dönüşüm için Gençlik Hareketi atölyesi ve Kearney Türkiye’nin desteği ile “Covid-19'un Etkisi ve Sosyal Girişimcilere Getirdiği Fırsatlar” atölyeleri gerçekleştirildi. Melis Alphan’nın moderatörlüğünü üstlendiği “Bir Sistem Dönüşümü Hikayesi: Kadının İnsan Hakları” oturumunun konuğu Kadın Hakları Sivi Toplum Örgütü KAMER’in kurucusu ve aynı zamanda bir Ashoka Fellow’u olan Nebahat Akkoç olurken, “Korona Günlerinde Türkiye'yi Okumak” başlığı altında gerçekleştiriken oturumda Mirgün Cabas’ın konuğu araştırma ve danışmanlık şirketi KONDA Genel MüdürüBekir Ağırdır oldu. Etkinliğin kapanışında ise Fridays For Future Türkiye ekibinden Selin Gören “Elimden Gelenin En İyisini Yapıyorum” başlıklı oturumda Ashoka Fellow’u ve Change.org’un Türkiye Direktörü Dr. Uygar Özesmi’yi ağırladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EKONOMİ
ABD’ye ihracat 16 milyar dolara koşuyor
BURSA
İnegöllüler Kitap Fuarında Yazarlarla Buluşuyor
BURSA
Mübadele ve mübadillerin kültürel mirası Osmangazi’de konuşuldu
BURSA
İnegöl’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı
BURSA
Büyükşehir’den çiftçilere destek
GENEL
ASKİ’NİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ” HIZLA İLERLİYOR
BURSA
Parkenin Prensleri İnegöl’de Galip
BURSA
Osmangazi'de kar mesaisi başladı
BURSA
RUMELİSİAD’dan Cumhuriyet tarihine ışık tutan söyleşi
BURSA
Köy yolları kara karşı tuzlandı