Kategoriler

'Tekerlekli sandalyeye asla oturmam' demişti, şimdi milli takımda

16 yaşındaki serebral palsi hastası Begüm Pusat, Tekerlekli Sandalye 25 Yaş Altı Kadın Basketbol Milli Takımı ve Aydın ADÜ Genç Efeler Takımı'nda başarılarıyla göz dolduruyor.

Serebral palsi hastası 16 yaşındaki Begüm Pusat, bir dönem "O sandalyeye asla oturmam" diyerek reddettiği tekerlekli sandalye basketbolunda, milli takıma yükselme başarısı gösterdi.

25 Yaş Altı Kadın Basketbol Milli Takımı ve Aydın ADÜ Genç Efeler Takımı oyuncusu Begüm Pusat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren basketbolu çok sevdiğini, ailesinin desteği ve uzun fizik tedavi süreci sonunda, yeterince kullanamadığı sol el ve ayağını daha iyi kullanabilecek düzeye geldiğinde de basketbol oynamaya başladığını söyledi.

İzmir'deki bir maçta tanıştığı Beşiktaş'ın tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularından Cem Gezinci'nin kendisine tekerlekli sandalye basketbolu oynayabileceğini söylediğini, başlarda tekerlekli sandalyeye sıcak bakmamasına karşın bu fikrini değiştirdiğini aktaran Pusat, şöyle konuştu:

"O sandalyeye asla oturmam' demiştim. Çok utanıyordum. Şu an çok saçma bir düşünce gibi geliyor ama o zamanlar öyle düşünüyordum. O sandalyeye oturunca insan bir daha kalkamıyormuş onu öğrendim. İnsanların bir şeyler başarabilmesi, yürek işi olması çok güzel bir şey. Ellerin acıyor, tırnağın çıkıyor ama sen o kadar çok seviyorsun ki asla pes etmiyorsun. O çizgiden içeriye girdim mi bütün engeller kalkıyor. Bunları gördükçe sandalyeme daha çok bağlandım ve bir daha ayrılamaz oldum."

"Bu spor engelle barışık olmamı sağladı"

Basketbol oynarken çok mutlu olduğunu aktaran Pusat, şunları kaydetti:

"Çünkü olmak istediğim yerde basketbol sahasındayım. Kendimi özgür hissediyorum. Sahaya çıktığımda bütün mutsuzluklar, üzüntüler, engeller geride kalıyor. Çok hırslı oluyorum. O topu çemberden içeri sokmak istiyorum. Oynarken elim acıyor, o bile bana mutluluk veriyor. Eskiden engelimi asla kabullenmezdim. Arkadaş ortamında elim ve ayağımın neden öyle olduğu yönündeki soruları hep geçiştirirdim. Ortamdan uzaklaşırdım. Engelimden utanıyordum. Bu spor engelle barışık olmamı sağladı. Engelin aslında utanılacak bir şey değil gurur duyulabilecek bir şey olduğunu öğrendim basketbolla. Çünkü zorlukları aşıyorsun ve bir şey başarıyorsun. Bence engelliler kendilerine eve kapatmamalı, sokağa çıkmalı."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
CHP'Lİ ORHAN SARIBAL, 2025 TARIM BÜTÇESİNİ ELEŞTİRDİ
BURSA
TÜRKİYE KUPASINDA BURSASPOR'UN RAKİPİ VANSPOR FK OLDU!
GENEL
TÜRKİYE’NİN LİDER MARKASI BALAT’TA SATIŞ NOKTASINI HİZMETE AÇTI
BURSA
HER FİDAN ORMANA, HER ORGAN HAYATA DÖNÜŞSÜN' PROJESİ KAPSAMINDA FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BURSA
Dostum Kupası Oryantiring Yarışları Başlıyor
BURSA
Bursa’da ‘Ata’mızı anıyoruz
GÜNCEL
TBB’DEN İLK ‘KAYYIM ZİYARETİ’ CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’E ÖZEL: DOĞRUDAN DEMOKRASİYE KARŞI BİR CİNNET HALİ
BURSA
Hiper sözlü kültür dönemindeyiz”
DÜZCE
Düzce'de iki katlı ev küle döndü!
HAVA DURUMU
Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı!