Kategoriler

FIFA, Blatter'in Platini'ye verdiği 2 milyon İsviçre frangının iadesini istedi

FIFA, eski başkanlarından Sepp Blatter'in döneminde asbaşkan Michel Platini'ye verilen 2 milyon İsviçre frangının iadesi için dava açtı.

ANKARA (AA) - FIFA'dan yapılan açıklamaya göre ilgili İsviçre mahkemelerinde açılan davada, Blatter'in başkan olduğu 2011'in şubat ayında, o dönem UEFA başkanlığını da yürüten Platini'ye ödenen 2 milyon İsviçre frangının (yaklaşık 12 milyon lira) tazmini istendi.

Adımın, FIFA İdare Kurulunun kararı sonrası atıldığı ve İsviçre Yüksek Mahkemesinin ödemeyi "uygunsuz" olarak nitelediği hatırlatıldı.

FIFA, 2015'te i̇ki̇ yöneticiyi de 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, iki ismin cezasını da 6 yıla indirmişti. Platini'nin cezasının süresi, Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yaptığı itiraz sonrası 4 yıla düşürülmüştü.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Karagöz’ün uzay yolculuğu perdeye yansıdı
BURSA
Minikler ve Büyükler Yaşlılar Haftası’nda Buluştu
BURSA
Aydın: “Koltuktan alan değil, koltuğa değer katan olmak gerekiyor”
BURSA
Usta yazarlar, Nâzım Hikmet’i anlattı
BURSA
Başkan Bozbey: "İznik'in mirasına sahip çıkıyoruz"
BURSA
'Bursa Bellek- Kent Söyleşileri'nin konuğu Halil Ergün,
BURSA
Ramazan bereketi Bursa’nın her noktasında
BURSA
Başkan Bozbey, “İznik Gölü’nün korunması için her türlü çabayı gösteriyoruz”
BURSA
MÜSİAD BURSA’DAN GELENEKSEL İFTAR BULUŞMASI
BURSA
Zabıtadan Manavlara Denetim