Kategoriler

SON SANTRANÇ

Kasım Süleymani’nın bombayla aracında öldürülmesi,  İbrahim reisinin helikopterinin düşmesi, İsmail haniye'nin İran’da Şehit edilmesi,  Hizbullah liderlerinin teker teker öldürülmesi, Gazze ve Lübnan’ın kan gölüne çevrilmesi hepsi bir planın sistematik taşlarıdır. Geçen sene Gazze ye başlatılan bu saldırıların asıl  hedefi Lübnan’dır diye bir yazı yazmıştım. Haritaya bakıp ve düşmanının ne yapmak istediğini biliyorsan öngörülerin çoğu zaman doğru çıkar. Ve şunu iyi bilin ki bu savaşa yakın zamanda ABD de dahil olacak. Sadece İsrail’in yapması gereken operasyonlarının bitmesini bekliyor. İran ve Lübnan operasyonları bittiğinde Suriye de diri tuttukları ypg ve deaş gibi örgütlerle güneydoğu bölgemizi hedef alacaklar. Yunanistan’da ki ve bir çok bölgede oluşturdukları üstlerle saldıracaklar. S400 bundan dolayı onları bu kadar rahatsız etti. Türkiye’nin NATO da kalması çok stratejik bir hamleydi. Hem zaman kazanıp hemde yapması gerekenleri yaptı. Türkiye planın son taşıdır.  Türkiye bu oyunu gördü ve Esat’la bir takım diyalogları başladı. Ukrayna sadece Rusya’nın enerjisini boşa harcaması için önceden NATO tarafından yapılmış bir piyondu. Amaç Rusya’nın kurdukları planı etkilemesine izin vermemekti. İki yıllık savaş Rusya ekonomisine derin darbe vurdu. Avrupa yaptırımlarla bu planı destekledi. Rusya Ortadoğu’daki olaylara fazla ses çıkarmayacak kıvama geldi.  İsrail vadedilmiş toprakları isterken, ABD ise hem Akdeniz’deki karbon yataklarından önemli bir pay ve ipek yoluna hakim olmak istiyor.  Bu sadece Rusya değil üreten Çin’i de etkiliyordu. Plan bu zamana kadar tıkır tıkır işledi.  

İşinde gücünde olan bir çok vatandaşımız olayın vehmini tam anlamıyla anlamış değil. Ortadoğu’yu ilmek ilmek dokuyarak geliyorlar. Dökülen kan hiçbir şey onlar için. Para ve silahın kusursuz işleyen anlaşması bu. İki tarafta kendine düşen dünya pastasından payını almak istiyor. Bu gün için yıllar önce devletimiz silahlanmaya önem verdi. Dolar yerine altın satın alındı. Yine de ekonomi ile kıvama sokuyorlar. En son silah devreye girecek.  Aylık yüzde 65 ekonomik operasyon yiyiyoruz ve ayaktayız. Avrupa yıllık yüzde 23 le bu adamlara teslim oldu. Üzerimizdeki baskıyı anlayın diye bunları yazıyorum. 

Bir kaç lider bunların planını boşa çıkarmak için savaşacak. Rusya, Çin ve Türkiye. BRICS hamlesi bunun için önemliydi.  Son satrancın, son taşları oynanıyor. Bu taraf Ortadoğu için daha hamle yapmadı, yakın zamanda göreceğiz.  

Not Bu gibi zamanlarda birlik ve beraberlik çok önemlidir. Fitne her kulvardan kendine yer bulmaya çalışacak. Bundan dolayı Özgür beyi tebrik ediyorum.  

Uyanık olalım.  

Yorumlar