Günümüzde her yaştan kitlenin talep gösterdiği kalıcı dövme zaman ilerledikçe rahatsızlık doğurabiliyor.Sonuçları düşünülmeden yaptırılan kalıcı dövmelerin sildirilebilmesi için yüklü bir mevla ve işin uzmanını bulmak gerekiyor.
Dezavantaj Olabilir
Bunun yanı sıra dövme özellikle çalışma hayatında insanlar için dezavantajlı olabiliyor. Örneğin polis adaylarının el, boyun, yüz gibi görünen yerlerine dövme yaptırması yasak. Gastronomi sektöründe ise ele yapılan dövmeye kesinlikle sıcak bakılmıyor.
Dövmeyi silenler genellikle dövmeciler oluyor. Regensburg Üniversitesi Dermatoloji Kliniği'nden Profesör Bäumler, "Günümüzde dövme sadece doktorlar tarafından değil, kozmetikçiler ve dövme yapanlar tarafından da siliniyor. Oysa dövmesinden kurtulmak isteyen tedavi sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için bir doktora gitmeli" dedi. Bäumler, ''Tedavi sırasında cildin dört milimetre altına kadar giren boya pigmentlerinin silinmesi gerekiyor. Eskiden dövmelerin cildin kazınmasıyla çıkarıldığını, küçük çaptaki yerlerin ise ameliyatla alınırdı. Ancak bu işlem sırasında ciltte yara izleri kalabiliyordu''ifadelerini kullandı. Bäumlerin hastalara kesinlikle tavsiye etmediği iki yöntem ise dövmenin laktik asit ya da yüksek yoğunlukta ışık kullanılarak silinmesi. Günümüzde dövmeler genellikle lazerle siliniyor. Lazer, dövmenin bulunduğu noktayı aşırı derecede ısıtarak, renk pigmentlerinin parçalanmasını sağlıyor.
Dövme sildirilmesinin maliyeti özelliklerine göre değişiyor. Renkli dövmelerin silinmesi daha zor oluyor. Dövmenin büyüklüğüne göre tedavi 4 ila 6 hafta sürebiliyor. Seans fiyatları ise 75 ile 300 euro arasında değişiyor.