Kalp ve damar sağlığının bozulmasının ciddi sağlık sorunlarına, hatta ölümlere neden olabileceğini dile getiren Doç. Dr. Demir, “Kalp, tüm vücuda kan pompalayan en önemli organımızdır. Kalbi besleyen atardamarlarda; yağ, kolesterol, kalsiyum ve kandaki diğer maddelerle oluşan plaklar, kan akımını azaltarak ya da tümüyle engelleyerek kalp krizine yol açar. Bu nedenle kendinizin ya da çevrenizde ki birinin kalp krizi geçirdiğini düşünüyorsanız vakit kaybetmeden 112 Acil’i arayın. Çünkü kalp krizi sonrası iyileşmede tedavinin başlangıcından önce geçen süre kritik önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
Aşırı Tuz Tüketmeyin
Kalp ve damar sağlığını korumak için yapılan uyarıların dikkate alınarak sağlıklı yaşam tarzının benimsemesi gerektiğine işaret eden Doç. Dr. Demir, sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Kalp damar hastalıkları, sağlıklı beslenme ile önlenebilen veya oluştuktan sonra tıbbi tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile iyileştirilebilen bir sağlık sorunudur. Hazır gıdalar yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri, kan değerlerine dikkat edilmesi kalp sağlığını korumaya destek olur. Daha sağlıklı bir hayat için hareket edin ve sigarayı bırakın. Sağlık durumunuza göre doktor tavsiyesinde yapacağınız egzersizler kalp hastalığı ve inme riskini azaltır”