Kampanyanın 2015 yılı sonunda başladığını belirten Dr. Akan, “Bu süreçte; Bursa’da 160 okul ziyareti gerçekleştirilirken, bu ziyaretlerde Acil Sağlık Hizmetleri personellerimiz tarafından iki yılda toplam 60 bin öğrencimize eğitim verildi. Yapılan açık alan çalışmaları ve saha ziyaretleri ile toplamda 100 binden fazla vatandaşımıza birebir ulaşılarak konunun önemi aktarıldı. Bursa 112 olarak verilen hizmetlerin amacına uygun bir şekilde sürdürülebilmesi için 112 acil yardım hattımıza yapılan gereksiz çağrıların önüne geçebilmemiz gerekmektedir” dedi.
Farkındalık Oluşuyor
Yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmaları sayesinde asılsız çağrıların azalmaya başladığının altını çizen Dr. Akan, “Kampanyanın başlangıç tarihine kadar olan süreçte, 112 acil yardım hattımıza günlük 11 bin civarında çağrı düşüyordu. Yapılan bu aramaların yüzde 90’ının asılsız çağrılardan oluştuğunu tespit ettik. Okullarda, halka açık yerlerde yaptığımız çeşitli farkındalık ve eğitim çalışmalarımız neticesinde bu sayıyı yarı yarıya indirerek yaklaşık 5 bin 500 - 6 bin çağrı seviyelerine düşürmüş bulunmaktayız. Asılsız çağrıları ne kadar azaltabilirsek gerçekten acil olan vakalara zamanında müdahale etme şansımız daha da artacaktır” diye konuştu.
Hedefimiz 50 bin Öğrenciye Ulaşmak
Okullarda eğitimlere 2018 yılında da devam edileceği bilgisini veren Dr. Akan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlediğimiz eğitimlerin okul planlaması tamamlandı. Hedefimiz bu yıl içerisinde 50 bin kişiye ulaşmak. İnşallah 50 bin öğrencimize daha 112 Acil eğitimi verip, acil bilinci ve farkındalık oluşturacağız. Böylelikle toplum olarak acil olaylar karşısında daha bilinçli ve hızlı hareket edebilme kabiliyetine sahip olacağız” şeklinde konuştu.