Kategoriler

19. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali devam ediyor

- Festivale katılan Bulgaristan ekibi "Samuray'ın Kızı", Arnavutluk ekibi de "Soğuk Dünya" adlı oyunu sergiledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, kukla ve gölge oyunlarının yanı sıra kukla yapım atölyeleri, Karagöz gösterileri ve panellerle devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, festivale katılan Bulgaristan ekibi, Tayyare Kültür Merkezi'nde "Samuray'ın Kızı" adlı kukla gösterisini sergiledi.

Festival kapsamında, sanatçı Ata Yıldırım tarafından gerçekleştirilen ipli kukla atölyesine katılanlar, önceden hazırlanmış ahşap parçaları boyayarak kuklaları birleştirdi. Kukla yapımının ardından kuklayı dillendirme öğretisi sunuldu.

Arnavutluk ekibi ise Barış Manço Kültür Merkezi'nde "Soğuk Dünya" adlı oyununu sahneledi.

Ayrıca, Karagöz Müzesi'nde hayali Cemal Fatih Polat'ın sergilediği "Karagöz Denizler Macerası" ve Tayfun Özeren'in "Karagöz Dadım Olsa" oyunları katılımcılarla buluştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
İnegöl Belediyesi Halk Dansları Kazakistan’da Ülkemizi Temsil Etti
BURSA
Bursa'da 'Sanayide Sürdürülebilir Uygulamaları' paneli
BURSA
İnegöl Belediyespor Antrenörüne Milli Görev
BURSA
Başkan Aydın, Kayıhan Çarşısı esnafı ile buluştu
BURSA
Büyükşehir’den çiftçiye 1 milyon 222 bin adet çilek fidesi
BURSA
Parkinson'da umut erken tanıda…
BURSA
*MÜSİAD BURSA ŞUBESİ GENEL BAŞKAN MAHMUT ASMALI’YI AĞIRLADI
BURSA
Bursa'da Kütüphaneler ve Kent Arşivleri konuşuldu
BURSA
İnegöl Belediyesi’nden Polis Haftasına Anlamlı Sürpriz
BURSA
BURSA BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI GAZETECİLER İLE AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ