Kategoriler

Kocaeli’de ilklere imza atan Çağın Göz Hastanesi, 35. Yılını Kutluyor

Göz hastalıklarının tanı ve tedavisinde kaliteli hizmet hedefiyle Kocaeli’de kurulan Çağın Göz Hastanesi 35. yılını kutluyor. Klinik olarak başlayıp hastaneye dönüşen, FemtoLazer ile gerçekleştirilen ilk kornea nakli gibi ilklere imza atan kurum, yıllara dayanan tecrübesi, uzman hekim kadrosu ve son teknolojiyle donatılmış ameliyathaneleriyle hizmet vermeye devam ediyor.

Sağlıkta ilklerle dolu öncü rol

11 Mart 1989’da Op. Dr. Kürşat Çağın liderliğinde Gölcük’te klinik olarak temelleri atılan kurum, 1999’dan bu yana ülkenin en donanımlı dal hastanelerinden biri olarak İzmit’te faaliyet gösteriyor.

Küçük bir klinikten 4 bin m2’lik alanda kurulu binasında 26 yatak kapasiteye ulaşma başarısını gösterdikleri için gururlu olduklarını söyleyen Kürşat Çağın, bu yolculukta sektörel gelişmeleri yakından takip ederek ilklerle de adını duyurduklarını söyledi.

Kocaeli’de ilk lazer ameliyatının yanı sıra 2017’de FemtoLazer ile gerçekleştirilen ilk kornea nakli operasyonuna da imza attıklarını ekleyen Kürşat Çağın, sekiz göz hekimi, bir anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı ve deneyimli personeli sayesinde bölgedeki öncü rollerini sürdürdüklerinin de altını çizdi.

“Sağlık turizminin de önemli bir durağı olduk”

Son yıllarda gelişen sağlık turizminin önemli duraklarından biri haline geldiklerini ifade eden Çağın, yurt dışından gelen hastalarının memnuniyetleri sayesinde dünyanın farklı yerlerinden rağbet gören bir kurum olmanın haklı gururunu yaşadıklarını da söyledi.

Sanata destek, topluma ilham

Çağın Göz Hastanesi, sağlık alanındaki hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal çalışmalara da büyük önem veriyor.

Gerçekleştirdiği etkinliklerle sanatseverleri bir araya getirmenin ayrı bir keyif olduğunu belirten Kürşat Çağın, 2012’den bu yana her yıl düzenledikleri “Göz Alabildiğine...” temalı fotoğraf yarışmalarının kendi başına bir marka olduğunu da söyledi.

“Göz Göze Ritimler” konserleriyle sanatseverlere işitsel ziyafet de sunduklarını ifade eden Kürşat Çağın, “Sergiler, konferanslar ve seminerler düzenleyerek toplumu göz sağlığı konusunda bilinçlendirmeye çalışırken, bu gibi etkinliklerle sanatın iyileştirici gücünden de yararlanıyoruz” dedi.

Eğitime ve topluma destek

Çağın Göz Hastanesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik eğitim bursu oluşturarak geleceğin yetenekli ve donanımlı hekimlerine de destek oluyor.

Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurumun projelerinin bununla sınırlı olmadığının altını çizen Kürşat Çağın, hem hastane binasında hem de ilimizin seçkin mekânlarına yerleştirdikleri kitap bağışı kutularıyla toplumun eğitim ve kültür alanındaki ihtiyaçlarına katkı sağladıklarını da ekledi.

Gerek sağlık gerekse hayata dair birçok makale, inceleme ve değerlendirmenin yer aldığı “Gözden” dergileriyle de gurur duyduklarını ekleyen Çağın, “Kurumsal yayıncılığa farklı bir anlayış getirirken, sosyal medya hesaplarımız aracılığı ile de halkı göz sağlığı hakkında bilinçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

“ ‘Çağın’ sağlık kurumu olmak için yola çıkmıştık ve başardık”

35. yıl dönümlerinin kurum olarak önemli bir eşik olduğunu söyleyen Kürşat Çağın, sağlık alanındaki başarılarına ve topluma olan katkılarına devam edeceklerini söyleyerek sözlerine şu şekilde son verdi:

“ ‘Çağın’ sağlık kurumu olmak için yola çıkmıştık ve başardık. Hastane olarak göz hastalıklarının tanı ve tedavisinde en gelişmiş yöntemleri kullanmaya devam edeceğiz. Sağlık turizmi alanında da büyümeyi hedefliyoruz. Bölgedeki öncü rolümüzün yanı sıra toplumsal fayda odaklı projelerimizi de arttıracağız. Özetle; 35 yıllık deneyimimizle yolumuza devam edeceğiz.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Kürdîlihicazkâr meydan faslı konserine büyük ilgi
BURSA
“Başarıyı yaratmak için bir numaralı konu insan”
BURSA
Öğrenciler uzaktan eğitimle üniversiteye hazırlanacak
ADANA
OYAK Çimento CEMSTART Programı İlk Mezunlarını Verdi
İSTANBUL
Sabiha Gökçen’den İspanya’nın Sevilla şehrine  direkt uçuşlar başladı
BURSA
Gıda Sektöründe 39 Ülkeden 250’yi Aşkın Alıcı Bursalı Firmalarla Buluştu
BURSA
Mudanya Mütarekesi, uluslararası düzeyde ele alınıyor 
KAHRAMANMARAŞ
TÜRK ÖĞRENCİLER ARAP KÜLTÜRÜNE ADAPTE OLMAK ÜZERE
İSTANBUL
YENİ RENAULT RAFALE, TÜRKİYE PAZARINA  GİRDİ
İSTANBUL
Talep artsa da fiyatlar düşüyor