Kategoriler

Yüzde 92 bedensel engelli yüzücü, başarıya doymuyor

Edirne’de, 19 yaşında yüzde 92 bedensel engeline rağmen, 3 yıl önce yüzmeye başlayan Özge Üstün, her katıldığı yarışmadan ödülle dönmeyi başarıyor. Üstün, takdir görmemenin kendisini yaraladığını söyledi.

 8 il birinciliği ve 15 Türkiye şampiyonluğu bulunan Üstün, azmi ve başarısıyla tüm insanlara örnek olmayı başarıyor. 27-28 Aralık tarihlerinde Mersin’de gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında 4 farklı kategoride 4 altın madalya almayı başaran Üstün, şampiyonanın aynı zamanda milli takım seçmeleri olduğunu kaydetti.

Engellilerin hiçbir zaman yılmamaları gerektiğini vurgulayan Üstün, engelli bir insanın sağlıklı bir insan ile kıyaslandığında yüzme sporunda zorluklar yaşadığını söyledi. 

Bireyin istediğinde her şeyin üstesinden geleceğini vurgulayan Üstün, ailesinin de başarısında büyük bir katkısının olduğunu belirtti. 

Haftanın altı günü 2 saat olmak üzere toplam 12 saat yüzdüğünü anlatan Üstün, başarısın sırrının yetenek ve çok çalışmak olduğunu belirtti. 

Spor hayatında çok fazla destek görmediğini açıklayan Üstün, “Sporla ilgilenen büyüklerimizin bize pek fazla katkısı bulunmadı. Engelli olduğum için pek fazla destek olunmaması beni yaraladı. ‘Engelliler hiçbir şey yapamaz” gözüyle bakmaları beni çok yaralıyor. Edirne’ye bu kadar madalya kazandırmışım, 4 yarıştır ben bir başarı kaydetmişsem, ben takdir edilmek isterim haklı olarak. Buyüzden benim kızmalarım, darılmalarım. Yetkililer arkamızda dursun. Bir başımızı okşasın yeter” dedi.

Edirne eski Valisi Hasan Duruer’in kendisine çok faydası olduğunu anlatan Üstün, “Hasan Duruer, maddi ve manevi desteklerini hiç esirgemedi. Madalyaları onun sayesinde aldığımı söyleyebilirim. Gerçekten bana bir büyük, bir baba gibi davranmıştır” ifadelerini kullandı.

27-28 Aralık tarihlerinde Mersin’de gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında son madalyasının sonradan eline ulaştığını söyleyen Üstün, “Yarışma yetkililerine madalyanın gönderilmesi için adres vermiştim. Federasyon başkanımız sağ olsun bu konuyla ilgilendi. Madalyanın kural gereği spor il merkezine gitmesi gerekiyormuş. Spor il merkezinin görevlileri de ‘Böyle biri yok tanımıyoruz’ demişler. Madalya da geri dönmüş” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü