Kategoriler

Yeni Yargıtay Başkanı Belli Oldu

Yargıtay Başkanlığı'na getirilen isim belli oldu.

 Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit seçildi.

İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT KİMDİR?

İsmail Rüştü Cirit, 23 Mart 1955 yılında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde doğdu. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Cirit, memleketinde hakim olarak göreve başladı.

Cirit, Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütürken 2004 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi.
Cirit, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 2011 yılında 13. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. İsmail Rüştü Cirit, evli ve üç çocuk babasıdır.

YENİ YARGITAY BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMALAR

Yargıtay Başkanlığı’na seçilen İsmail Rüştü Cirit, "Türk halkının yargıya karşı inanılırlık ve güvenilirlik noktasında teveccühüne saygınlığını en üstlere çıkarmak için çalışacağız" dedi.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın yaş haddinden emekliye ayrılması sebebiyle Yargıtay Başkanlığı’nda bugün yapılan seçimlerde 516 üyenin 280’ininden oy alan İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay’ın yeni başkanı seçildi. Yargıtay Başkanı seçilen 13. Ceza Daire Başkanı Cirit bir basın toplantısı düzenledi. Yargıtay’ın kendisine zor bir görev verdiğini ifade eden Cirit, “Bunun altından en iyi şekilde kalkmaya, Türk halkının teveccühüne layık olamaya çalışacağım. Sayın başkan Alkan, veda konuşmasında Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiiri ile veda etti. Ben de Türk halkının teveccühüne layık olan, birlik ve beraberliği temin eden salt adaleti tesis eden bir Yargıtay özlemi ile konuşmama başlıyorum” diye konuştu.

“TÜRK HALKININ YARGIYA KARŞI İNANILIRLIK VE GÜVENİLİRLİK NOKTASINDA TEVECCÜHÜNE SAYGINLIĞINI EN ÜSTLERE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Cirit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Alkan, ‘Yargıtay’da ben 4-6 nöbeti tuttum’ diyor. Biz daha zor bir nöbet tutacağız. Türk halkının yargıya karşı inanılırlık ve güvenilirlik noktasında teveccühüne saygınlığını en üstlere çıkarmak için çalışacağız. Yargımızın gerek ilk derece yargısının gerekse yüksek Yargıtay’ın yapısal, fiziksel sorunları var. Bunun yanında son dönemlerde anayasamıza göre eşitliler arasından eşitsizlik meydana getiren bir yapısı var. Anayasa mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay eşitlik bir birbirleri ile uyumlu çalışan mahkemelerdir. Kuvvetler ayrılığı olmazsa olmazımızdır. Kuvvetler ayrılığında alana müdahale edilememek koşul ve şartı ile bu konuda işbirliği içerisinde harekettir. Kuvvetler ayrılığında alanımıza müdahale edilmemek koşul ve şartı ile işbirliği içerisinde hareket edilecektir. Hakim teminatı, hakim bağımsızlığı, hakim tarafsızlığı vazgeçemeyeceğimizdir. Yargı adaleti sağlamak içindir. Türk halkının güvenliğine yargı olarak son zamanlarda düşen güvenliğine layık olmaya çalışacağız. Bu konuda önemli görevler düşmektedir.”

Cirit, gazetecilerin sorularını ise daha sonra düzenleyecekleri bir toplantıda yanıtlayacağını ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
CHP Bursa'dan Esenyurt'tan çıkarma
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden şiddete karşı tiyatro oyunu
BURSA
Arclog, Renault iş birliğini 100 yeni araçla büyümeye devam ediyor
GENEL
BEYLİKDÜZÜ'NDE "25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ"NE ÖZEL SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ
BURSA
CHP BALIKESİR İL BAŞKANI ERDEN KÖYBAŞI: "MİLLETİN İRADESİ GASP EDİLEMEZ!"
BURSA
Kitap Fuarına Öğrenci Akını
BURSA
NİLÜFER MAHALLE KOMİTELERİ SEÇİMLERİ DİJİTAL ORTAMDA YAPILACAK
ANKARA
ANKARA BÜYÜKŞEHİR ROMA UYGARLIK DÖNEMİNİN ÖNEMLİ BİR MİRASINI DAHA AYAĞA KALDIRIYOR
BURSA
YENİ AİLE HEKİMLİĞİ YÖNETMELİĞİ HEKİMLERE VE HASTALARA BİRÇOK FAYDA SAĞLIYOR
BURSA
Bursa’dan kadına yönelik şiddetle mücadeleye güçlü destek