Lapseki iskelesinin altından çıkan milyonlarca balık yavrusu sürü halinde gezerek kara bulutları andırıyor. Lapseki ilçesinden deniz yoluyla Gelibolu’ya geçmek isteyen vatandaşları, iskele üzerinde yürürken deniz içerisindeki gördükleri karartı hayrete düşürüyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Avcının Sesi Dergisi Lapseki Temsilcisi Hakan Can, “Çanakkale Boğazı balık göçlerinin en yoğun olarak görüldüğü bölge. Çanakkale, Marmara Denizi, Boğaz ve Kuzey Ege Denizi olmak üzere üç farklı denizel sistemle ilişkili ve 671 km gibi oldukça uzun bir kıyı hattına sahip önemli bir balıkçılık merkezi durumunda. Çanakkale merkez limanı, Eceabat, Gelibolu, Karabiga, Lapseki, Kumkale, Yeniköy, Kilitbahir, Seddülbahir, Kemer ve Kabatepe limanları il sınırları içinde yer alan önemli balıkçı limanları arasında sayılabilir. Levrek ve kefal balıkları da sonbahar aylarında ve ilk bahar aylarında bu güzergahları kullanarak göç etmektedir. Özellikle levrek balığı halk arasında da ispendek haline gelene kadar baklacı dediğimiz 500 bin ila 2 milyon tane yavru bırakabilir. Lapseki iskelesi bu yavru balıklara sürekli ev sahipliği yapıyor. Yavru balıklar belirli süre korunmak için genellikle iskele altında gizleniyor. Arabalı vapurunun yanaşırken deniz dibindeki planktonları kolayca yukarı çıkarması sayesinde balıkların zahmete girmeden kolaylıkla beslenmesini sağlıyor. Bu ortama kısa zamanda uyum sağlayan balıklar şu anda Lapseki iskelesinde konaklamış vaziyette. Yarıca iskelede yoğun olarak görülen martı ve kara bataklara yem olmamak isteyen balıklar iskelenin çoğu zaman altında gizleniyor” dedi.
Yavru Balıkların Yaşam Mücadelesi Kameralarda!
Yavru Balıkların Yaşam Mücadelesi Kameralarda!
EditorÇanakkale’nin Lapseki ilçesinde yer alan arabalı vapuru iskelesine milyonlarca levrek yavrusu (baklacı) ve kefal yavrusu (Larva) sığındı.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yer alan arabalı vapuru iskelesine milyonlarca levrek yavrusu (baklacı) ve kefal yavrusu (Larva) sığındı.
Yorumlar