Yanık ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, “Hastamız Nuriye Hanımı yaklaşık 25 gün önce acil serviste gördük. Biz genel cerrah olduğumuz için acile sık sık gidiyoruz. Orada diğer hastalarla ilgilenirken çok ağır bir koku oluştu hasta geldiği zaman. Müdahale ettik, ilk gelir gelmez yaralarında bol miktarda kurt olduğunu gördük. Vücudunda da sol kol ve vücudunun ön kısmını kaplayan yine sağ kısmında, arkasında bol miktarda yanık alanları mevcuttu. Bu yanık alanların da eskimiş ve yer yer çürüyen zeminden bol miktarda kurt içeren alanlar olduğunu tespit ettik. O kısımların bakımları yapıldı, pansumanları yapıldı. Hasta tabii kendinde değildi. Çok ağır, 'sepsis' dediğimiz kan zehirlenmesi içerisindeydi. Tabii ilk etapta cerrahi yoğun bakımda uzun bir süre tedavisi devam etti. Onuncu günden sonra yanıt almaya başladık, hastada yüz güldürücü gelişmeler başladı. Yaraları yavaş yavaş düzelmeye başladı. Bütün personelimiz cansiperane çalıştı ve hastayı şu anda konuşabilir, yürüyebilir ve topluma kazandırabilir hale getirdik. Çocukken menenjit geçirmiş, onu da yeni öğrendik ve biraz sol kolunda sekeli kalmış ama mental açıdan da iyi pozisyonda, kendisini götürebilir pozisyonda. Sol kolunda kalıcı deri kayıpları mevcut, o kısımlara da sağlam alanlarından deri transferiyle taburcu hale getirmek en büyük amacımız” dedi.
"15 YIL ÖNCE 80 YAŞINDA BİR ADAMLA EVLENDİRİLMİŞ"
Nuriye Kurt’un hayat hikayesini yeni öğrendiklerini söyleyen Turan, “Ailesiyle bugün itibarıyla tanıştık. Annesiyle konuştum, öyküsünü aldık. Onlar da yine sahip çıkacaklarını belirttiler. 15 sene önce evlenmiş. Nuriye Hanım'ın eşi biraz yaşlı bir amca. Diyalog kuramadık onunla, bir kere geldi. Geldiğinde görmüştüm. Daha sonra çağırdık ama tekrar bir temasımız olmadı onunla. 80 yaşında bir amca. Devletin kurumlarıyla temasa geçtik. Sosyal Hizmetler de ciddi destek sağladı bu aşamada. Bizden bazı raporlar istediler, onları hazırladık. Onlar da yardım sağlayacaklar. Yaklaşık bir ay kadar daha tedavisini tamamlama süreci gerekiyor. O aşamadan sonra muhtemelen taburculuk aşamasına getireceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
"HASTANIN BAKIMINI FEDAKAR HEMŞİRELER ÜSTLENDİ"
Hastaneye ilk geldiğinde kokudan yanına kimsenin yaklaşmadığı hastanın bakımını hemşirelerin üstlendiğini söyleyen Turan, “Şu anda tamamen bizim kendi özverili genç arkadaşlarımız var. Yeni muzun olmuş profesyonel arkadaşlarımız, bakıcılar. Buraya gelen hasta, her zaman bizim kendi yakınımız pozisyonunda hizmet görür. Sonuna kadar ne gerekiyorsa yaparız ve onları kendi ailemizden görürüz” diye konuştu.