Kategoriler

TGD: Mustafa Bozbey'e Gülmemek Elde Değil!

Tarafsız Gazeteciler Derneği Mustafa Bozbey'in 6 Haziran 2017 tarihinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında sarf ettiği ifadelerden dolayı Mustafa Bozbey'i kınama mesajı yayınladı.

 Tarafsız Gazeteciler Derneği yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; 

Tarafsız Gazeteciler Derneği olarak daha önce de medya ile ilgili pek çok anti demokratik uygulamaya imza atan Mustafa Bozbey’i 6 Mart 2017 tarihinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında ki ifadelerinden dolayı kınıyoruz. Kendini modern ve emekten yana olarak tanımlayan bir belediye başkanının bir takım cenahların yönlendirmesi ile gazetecilerin haber alma özgürlüğünü engellemeye yönelik adımlar atması oldukça düşündürücüdür.

 

Bursa Büyükşehir içinde yer alan Nilüfer Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 06 03 2017 tarihinde yıllık faaliyetlerini anlatmak hedefli bir basın toplantısı düzenledi.

Bursa’da aktif durumda olan üç gazeteci derneği ve üyelerinden ikisini çağırıp, üçüncüsünü yok sayan bir anlayışla yapılan toplantıda, sözde emekten yana Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in aşağıdaki ifadeyi sözlü olarak dile getirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız

Biz emekten yanayız. 2000 yılından beri kalite standartlarına uyuyoruz. Bizim çağrımız bu yöndedir. Sarı Basın kartı olanlar bizim için gazetecidir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Eğer biz kriter koymazsak, sizlere saygısızlık etmiş oluruz. Halkı bilgilendirmeden yana tavır koyan, hangi düşünceye sahip olursanız olun sizlere saygısızlık etmeyi düşünmeyiz. Kriterimiz  sarı basın kartı, Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti üyesi. Kriter bunlar. Sizlerin yapmış olduğu işe gerçekten saygı duyuyoruz. Halkın haber alma özgürlüğü olduğuna inanıyoruz.  Mutlaka eleştirenler de  olacaktır. Bundan böyle Kriterimiz bu yöndedir. Bu kriteri artık, tüm belediyelerin, kurumların da koymasından yanayım. Basın mensuplarına saygı için.

GÜLÜMSEYİN NİLÜFERDESİNİZ sloganıyla topluma mesaj veren MUSTAFA BOZBEY’E GÜLMEMEK ELDE DEĞİL.

Bakınız neden!

1-Emekten yana başkan, bünyesinde onlarca çalışanları bunan gazete ve radyo ile Internet gazetesi sahibi kişilerin ekmeğiyle oynamayı ve yasal olarak kurulmuş devlete vergisini veren bası-yayın firmalarının ekmeğiyle oynamayı marifet sanıyor ama emekten yana olduğunu da söylemekten geri kalmıyor.

2-Biz emekten yana 2000 yılından bu yana kalite standartlarına uyuyoruz diyor. 2000 yılından bu yana tüm basın mensuplarına eşit davranıyoruz demek istiyor ve şimdi ise bu eşitliği bozuyor ama ya saflığından olsa gerek, ya da bir gazeteciler cemiyeti başkanının eline KOLAYLIKLA tutuşturduğu yazıyı kendisiyle çeliştiğini fark etmeden okuyacak kadar basireti bağlanmış duruma düşüyor.

3-Kriter koymasıyla ilgili düşünceyi, kendisine kolaylıkla verilen metinden okuyup-sunan Başkanın 2000 yılından bu yana aklı neredeydi diye soranlara verilecek tek cevap “Ahhh, Ahhh Eski ANAVATAN PARTİLİ, DOĞRUYOL PARTİLİ, şimdiyse bulunmaz derecede önemli kara kutu gibi bir CHP’li  ALİ KARAMIK’I neden başkan yardımcısı yaptıramadım” diye düşünmesinde aramalı.  

4-Çağırmadığı basın-yayın derneği ve üyelerinin gerçeklik adına sorabileceklerinden korunmak ve kaçmak için en kısa yolun medya sektöründe bölücülük yapmasını tercih etmesinin nedeni, korkudan ve kurcalanmak istememekten başka ne olabilir ki?

5-Hem Sarı Basın kartı kriteri hem de Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmak ne demek? Bursa’da var olan diğer basın yayın dernekleri ve üyelerini yok saymakla bölücülük yapmış olmuyor mu sayın  Bozbey?

6-Mustafa Bozbey diğer belediye ve kurumların da aynı çerçevede davranması gerektiğini söylerken aynı zamanda hem muhbirlik, hem yönlendirme, hem bölücülük, hem de vergisini ödeyen yasal gazete sahiplerine karşı tavır alarak Belediye başkanlığı görev yetki ve sorumluluklarının ötesinde bir tavrı suç işleyerek yapmış olmuyor mu?  

7-Belediye Başkanı kendi inisiyatifiyle akreditasyon yöntemini geliştirebilir ve uygulayabilir ama bu durumla ilgili bir basın toplantısında medya sektörü içinde bölücülük  yapamamalı…

8-KOLAYLI yollarla oluşturulan bu metnin sözlü ifadesinin ekmek parası derdinde olan basın-medya sektöründe yaratacağı infialden sorumlu tutulmaları bakımından İçişleri Bakanlığı birimlerinin ve Cumhuriyet Başsavcılığının konuyu incelemeye almasının gerektiği tarafımızca düşünülmektedir.

9-Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu sözlü ifadesinde” belediye basın kaynaklarını sadece istediğimiz tarafa vereceğimizi ifade etmenin bir yolu olarak diğerlerini dışlama yöntemini uygun gördük” denmesinin zorunlu yolu olarak bu basın toplantısında gündeme getirildiği anlaşılmaktadır.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in sektörü bölücü tavrından ve devletin yasalar çerçevesinde kurulan, vergisini veren basın yayın kuruluşlarının ekmeğine göz dikenlerle birlikte olmasını ve bu ekmek düşmanı tavrından dolayı kınıyoruz.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
GÜRSU’NUN YETENEKLİ KRAMPONLARI EĞİTİLECEK
BURSA
Kitap Limanı’nda edebiyat, basın ve spor konuşuldu
BURSA
Başkan Bozbey, "Kreşlerimizin sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz"
BURSA
BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ZORBALIĞA KARŞI GÜÇLÜ ADIM
BURSA
NİLÜFER’DE SOKAKLAR ÇOCUKLAR İÇİN DÖNÜŞÜYOR
İSTANBUL
BATTALGAZİ MAHALLESİ İTFAİYE İSTASYONU’NU HİZMETE AÇTI
BURSA
ALZHEİMER HASTALARININ HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK İŞ BİRLİĞİ
GENEL
ANKARA’YA DÜNYA ÇAPINDA ONUR: MANSUR YAVAŞ, “YEŞİL ENERJİ ÖDÜLÜ”NÜ ALDI
GÜNCEL
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
BURSA
BTSO Üyeleri Frankfurt’ta Sektördeki Dönüşüme Odaklandı