Kategoriler

Suriyeli mülteci Nizar Bitar, İstanbul’da lokanta zinciri kurdu

Ülkesinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli mülteci Muhammed Nizar Bitar, İstanbul’da lokanta zinciri kurdu. 5 lokanta, 2 tane de lavaş fırını açan Bitar, yanında 300’den fazla Suriyeli çalıştırıyor.

 Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen Muhammed Nizar Bitar, yaklaşık dört yıl önce Aksaray’da bir bodrum katında lokantalara yemek imalatı yapmaya başladı. Ardından, kendisi gibi Suriyeli mülteci olan 22 ortakla 5 Suriye lokantası, iki tane de lavaş fırını açan beş çocuk babası Bitar, lokanta ve fırınlarında 300’den fazla Suriyeli çalıştırıyor.

Türkiye’ye Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle 2011 yılında geldiklerini belirten Muhammed Nizar Bitar “Buraya geldikten sonra yavaş yavaş burada küçük şirket kurduk. Şirket kurduktan sonra artık yavaş yavaş şubeler açıyoruz. Yemek ve ekmek sektöründe çalışıyoruz” dedi. 

“TÜRKLER YEMEKLERİMİ BEĞENİYOR” 
Suriye’de bir mozaik fabrikası olduğunu belirten Bitar, “Lokantacılık benim hobim. Hobi olarak başladım bu işe. Yemek en güzel sektördür. Türkiye’de humus eksik. Ben onları yapıp Türk lokantalarına satıyorum. Humusları çok beğeniyorlar. Bizim müşterilerimizin yaklaşık yüzde 25’i Türkler” ifadesini kullandı. 

“AMERİKA’YA HEM MAKİNE HEM PATENT VERİYORUZ” 
Lokanta işine başladıklarında sermayelerinin olmadığını söyleyen Bitar “Lokanta sahibi bana çok yardım etti. Bütün kira verenler bize yardım etti. Onu inkar etmiyoruz. O çok büyük bir avantaj. Çok az paraya bize kiraya verdiler ve depozito almadılar. 4-5 ay kira ödemeyince sabrettiler, fazla baskı uygulamadılar bize. Onu ben unutamam. Şuan faaliyette 4 tane lokantamız, iki tane de fırınımız var. Yakın zamanda iki tane daha açacağız. Fırınlarımızdan günde 120 bin adet bütün İstanbul’a dağıtım yapıyoruz. Yeni mamulümüz mısır lavaş ekmeği. Mısır lavaş ekmeğimiz sekiz gün bayatlamadan kalabiliyor. Ekmeğimizde hiç hamur yok. Yeni başlıyoruz yakında bütün İstanbul’a dağıtacağız. Amerika ile anlaşma yaptık. Amerika’ya hem makine hem patent veriyoruz. Şuanda toplam 22 ortağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü