NEW YORK TIMES: “Türkiye’nin 7 kez Başbakanlığı’nı üstlenen, ülkenin şiddet, ekonomik durgunluk ve ordu yönetimiyle mücadele ettiği dönemde ulusun siyasetine hükmeden Süleyman Demirel 91 yaşında Ankara’da vefat etti. Neredeyse yarım asır süren kariyeri boyunca defalarca Türkiye’nin Başbakanı olan ve sonrasında Cumhurbaşkanı görevini üstlenen Demirel, ülkenin en göze çarpan siyasi figürüydü. Cana yakın bir politikacı ve güçlü bir hitabete sahip olduğu bilinen Demirel’in herhangi bir köye gidip muhtarının adını bilebileceği söyleniyordu.
Kendi neslindeki pek çok diğer Türk liderler gibi kendisi de mühendis olan Süleyman Demirel, çok sayıda hidroelektrik projenin yönetmenliğini üstlendi ve 31 yaşında Devlet Hidrolik Tesisleri’nin genel müdürü olarak, “barajların kralı” unvanını aldı.”
EURONEWS: “Türk siyasetinin ‘Baba’sı Süleyman Demirel 91 yaşında hayatını kaybetti. 7 defa Başbakan olan Demirel, 1993-2000 yılları arasında ülkenin Cumhurbaşkanı oldu. Türk siyasetine on yıllar süren şiddet ve ekonomik durgunluk boyunca önderlik etti ve hatta ordu yönetimi sonrasında geri dönüş yaptı.
Demirel, Türk siyasetinin ‘Baba’sı olarak tanınıyor ve kariyeri boyunca farklı zamanlarda birbiriyle çatışan ifadeleri için ‘Dün dündür, bugün bugündür’ gibi açıklamalarıyla biliniyordu.”
REUTERS: “2 kez ordu tarafından devrilen ve 1960’lardan 1990’lara kadar Başbakanlık yaptıktan sonra 1993-2000 yılları arasında Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel vefat etti.
Güçte olduğu süre boyunca Türkiye’de tarımın kalbinin attığı yerlerde destekçileri tarafından Baba olarak bilinen Demirel, Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında kurduğu AK Parti’nin sonunu getirdiği istikrarsız koalisyonlar döneminde ülkenin yönetimini üstlendi.”
AFP: “Türkiye’nin eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, ülke siyasetinin neredeyse yarım asırdan fazla bir süre boyunca dev figürü olan Süleyman Demirel hayatını kaybetti.”
BBC: “Süleyman Demirel, yaklaşık 50 yıl süren siyasi kariyeri boyunca 7 defa Türkiye’nin Başbakanlığı’nı yaptı. Hükümeti iki defa ülkenin güçlü ordusu tarafından devrildi. Demirel, 1964 yılından askeri darbenin gerçekleştirildiği 1980 yılına kadar Adalet Partisi’nin liderliğini üstlendi. Bu olayla birlikte kendisi ve diğer birkaç politikacı siyasetten yasaklandı. 1987 yılında yasağı kaldırıldıktan sonra Doğru Yol Partisi’ni kuran Demirel, 6 yıl sonra Cumhurbaşkanı oldu.”