OmaseGo ICO projesi için kimlik avı sitesi kuran dolandırıcılar ise 1,1 milyon dolardan fazla değere sahip kripto para kazanmayı başardı. Telegram ICO hakkında çıkan söylentilere gösterilen ilgi, “yatırım” topladığını iddia eden yüzlerce sahte sitenin ortaya çıkmasına neden oldu.
Bu alanda sıkça kullanılan bir diğer yöntemde ise ücretsiz kripto para birimi dağıtıldığı duyuruluyor. Bu yöntemde, kurbanlardan ufak bir miktar kripto para göndermeleri isteniyor. Karşılığında ise gelecekte aynı para birimiyle çok daha büyük bir geri ödeme alacakları söyleniyor. Hatta suçluların bunun için Elon Musk ve Telegram mesajlaşma uygulamasının kurucusu Pavel Durov gibi tanınmış isimlerin sosyal medya hesaplarını kullandığı görüldü. Sahte hesaplar oluşturan veya sahte hesaplar ile gerçek kullanıcıların tweet’lerine yanıt veren suçlular, Twitter kullanıcılarını tuzağa düşürerek onların sahte hesaplardan gelen yanıtlara tıklamalarını sağlıyor.
Kaspersky Lab’in yaptığı yaklaşık tahminlere göre suçlular yukarıda belirtilen yöntemlerle geçtiğimiz yıl, 21.000 ETH (Etherium platformu tarafından oluşturulan blockchain’i kullanan Ether kripto para birimi) veya mevcut kura göre 10 milyon doların üzerinde para kazanmayı başardı. Bu toplama klasik kimlik avı saldırıları veya her bir kurban için kullanılan farklı yöntemler dahil değil.