Kategoriler

SABANCI VAKFI’NDAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

SABANCI VAKFI GENEL MÜDÜRÜ ZERRİN KOYUNSAĞAN: “YARATICI EĞİTİM İÇİN ÖĞRETMENLERİ GÜÇLENDİRMELİYİZ” KOYUNSAĞAN: “ÖĞRETMENLER VE EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN 10 YILDA 24 PROJEYE HİBE DESTEĞİ VERDİK”

 Faaliyetleri kapsamında eğitim alanına ve öğretmenlerin güçlendirilmesine öncelik veren Sabancı Vakfı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel bir mesaj yayınladı. Mesajında öğretmenlerin çocukların hem akademik hem sosyal gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, “Bütün çocukların, bugün ve gelecekte toplumsal konularda sorumluluk alan, çözümler üreten ve topluma katkı sağlayan bireyler olmalarına ihtiyacımız var. Eğitimi de bu ihtiyacı karşılayacak şekilde yeniden düşünmeli; çocuklarımızın hayatında kilit role sahip öğretmenleri desteklemeliyiz. Ezbere eğitim değil, yaratıcı eğitim için öğretmenleri güçlendirmeliyiz” dedi.

Eğitimin baş aktörleri öğretmenlerin güçlendirilmesi için sivil topluma önemli görevler düştüğünü belirten Koyunsağan, “Türkiye bugün OECD ülkeleri arasında en genç öğretmen nüfusuna sahip. Ülkemizdeki öğretmenlerin yaş ortalaması yaklaşık 37... Öğretmenleri güçlendirmek, öğrencileri güçlendirmek demek. Tüm dünyada eğitimden beklentilerin yeniden şekillendiği bir dönemde öğretmenleri 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu becerileri destekleyecek yetkinliklerle donatmak çocukların geleceği için yapabileceğimiz en güzel şey. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’mızın da önemli çalışmaları var. Biz de Sabancı Vakfı olarak hayata geçirdiğimiz projelerle üzerimize düşeni yapıyoruz. Eğitimin ve öğretmenlerin güçlendirilmesi için 10 yılda 24 projeye hibe verdik. Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişiminin sürekli hale getirilmesini önceliğimiz görüyoruz” dedi.


Başarı hikayeleri öğretmenlerin kendi güçlerini fark etmelerini sağlıyor

Türkiye’de başka öğretmenlere ilham verecek çok fazla öğretmen hikayesi bulunduğunu ifade eden Koyunsağan, “Öğretmenlerin bilgi ve deneyim paylaşımı için platformlar oluşturmak çok önemli. Çünkü biz hikayeleri görünür kılınan her bir öğretmenin başkalarına da ilham verdiğine ve öğretmenlerin sahip oldukları gücü fark etmelerine destek olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda Fark Yaratanlar programı ile 9 sezonda toplam 21 öğretmenin hikayesini geniş kitlelere ulaştırdık. Ayrıca Ashoka ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Fark Yaratan Sınıflar’ projesi ile kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak sınıflarında yaratıcı uygulamalar geliştiren öğretmenleri görünür kılmayı hedefledik. Öğretmenlerin geliştirdiği sınıf içi iyi uygulama örneklerini bulup www.farkyaratansiniflar.org platformunda topladık ve başka öğretmenlerin kullanımına açtık. Tüm bu projelerle öğretmenlere ilham vermekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
BURSA
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI
BURSA
BAŞKAN YILMAZ'DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
BURSA
DOÇ. DR. YENİGÜL, ‘TARAMALARINIZI VE HPV AŞISINI İHMAL ETMEYİN!’