35 senedir müzisyenlik yapan Soner Usanmaz, “Son beş senedir bir sahte dolar furyası aldı başını gitti. Gerçek paraya hasret kaldık. Paranın da sanatın da değeri kalmadı. Eve bu sahte paraları mı götürelim?" dedi.
Her düğünde trajikomik bu olayı yaşadıklarını söyleyen Usanmaz, “Ne yapalım bir taraftan sahte dolarları yakıyoruz diğer taraftan ise gülüyoruz. Düğünlerde para toplayan çocukların el emeğini veremeyecek kadar kötü durumlara düştük. Türkiye’de ki bütün illerde ilçelerde bulunan müzisyenlere sesleniyorum. Lütfen el ele verelim artık bu sahte dolar furyasından kurtulalım" diye konuştu.
İmdat Barış ise yaklaşık 30 senedir müzisyenlikle uğraştığını belirterek, "Son 5 yıldır sanatımıza saygı ve değer kalmadı. Bu sahte dolarların kalkması için ilçemizde başta olmak üzere belediye başkanımızı ilçe emniyet müdürümüzü il emniyet müdürümüzü göreve davet ediyorum. Bizi bu sahte dolar işinden kurtarsınlar. Bizim evde çocuklarımız sahte ekmek, sahte kola, sahte yemek yemiyor. Bu konuya yetkililerin bir an evvel el atmalarını istiyoruz" dedi.
7 yıldır müzisyenlikle uğraşan Raşit Gürbüz de son zamanlarda sahte dolardan mustarip olduklarını belirterek, "İster istemez düğüne gidiyorsun insanların para atmalarından ziyade sahte para atmaları insan olarak müzisyen olarak bizlerin psikolojisini bozuyor. Bu bozulan psikoloji ile de düğün çalmak istemez hale geldik, meslekten soğuduk” şeklinde konuştu.