Kategoriler

MÜSİAD BURSA TEKSTİLİN GELECEĞİNİ KONUŞTU

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’nun katılımıyla ‘Tekstilin Türkiye’deki Konumu ve Geleceği’ni masaya yatırdı.

 MÜSİAD Bursa Şubesi’nin dernek merkezinde gerçekleşen Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Toplantısı yoğun bir katılıma sahne oldu. Gecede; Damat, Tween ve D’S Damat markalarını bünyesinde barındıran Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleri Genel Merkez Sektör Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Başkanı Rıdvan Güler, tekstilin artık sona geldiğini söyleyenlere inat tekstilin hala ihracatta zirve noktasında olduğunu vurgu yaptı. Güler, “Kendimize güvenmeye devam etmeliyiz. Tekstilin bu zirve durumu yıllarca devam edecek. Biz Osmanlı’dan bu yana tekstille adımızı duyurduk. Bursa tekstil anlamında ana merkez. Son dönemlerde BTSO, Ekonomi Bakanlığı destekleriyle 2’si bebe ve çocuk konfeksiyonu biri de ev tekstili alanında olmak üzere toplamda 10 URGE projesi gerçekleştirdi” diye konuştu.

GÜRSES: “DÜNYANIN HER YERİNDE SORUN VAR BİZ İŞİMİZE YOĞUNLAŞALIM”

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses de şunları söyledi: “Ürünün pazarlaması çok önemlidir. Sağolsun Ekonomi Bakanlığımız destek oldu URGE projelerimize, fuarlara, eğitime ve pazarlamaya destek oldu. Bu anlamda ABD’ye de Güney Afrika’ya gittik nasibimizi aradık. 3 ay önce hazırladığımız sunumlar değerini yitiriyor. Dünya hızlı değişiyor ve gelişiyor. Ayrıca dünyanın her yerinde sorunlar var. Biz işimize bakalım, işimize yoğunlaşalım gelişmeleri takip edelim.”

Gecenin konuk konuşmacısı olan Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise 30 yıldır tekstil ve hazır giyim sektörünün içinde olduğunu ve tekstilin bir değişim süreci yaşadığını vurguladı. Grup olarak dünyanın birçok noktasında olduklarını ifade eden Orakçıoğlu, sektörün geleceğiyle ilgili umutsuz olmadığını da söyledi.

“İŞİNİZİ İYİ YAPIN MUTLAKA KARŞILIK BULURSUNUZ”

Orakçıoğlu, “İtalya ve Fransa ülkelerine baktığımızda burada dünya çapındaki markaların birçoğunun enerjisinin düşük, yorgun olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Bu da bize fırsat oluşturuyor. Markalarımız da giderek dünya markalarıyla rekabet edebilme konusunda büyük bir aşama kaydetti. Son 20 günde Botsvana, Beyrut ve en sorunlu yerlerden biri olan Bağdat ve Erbil’de mağazamız açıldı. Biz iki sorunlu tarafı bir masada oturtabiliyorsak - Bağdat ve Erbil müşterisini kast ediyorum - bu bizim geldiğimiz noktayı gösterir. Bizler, ‘Siz mal ve hizmet olarak iyisiniz yapmaya çalışın piyasada mutlaka görünmeyen bir el sizi destekler’ sözünü felsefe edindik ve bu anlayışla yol alıyoruz” dedi.

“BURSA BİR ÜRETİM ÜSSÜ”

Konuşmasında Bursa’nın bir üretim üssü olduğunu da ifade eden Orakçıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bursa bizim için çok önemli bir yer. Birçok firmamız burada yeniliklerle dolu önemli çalışmalar yapıyor. Bursa, tasarım dışında ARGE ve inovasyona da önem veriyor ve birçok ilimize de öncülük yapıyor. Kendi içerisinde birikimi de olan bir şehir. İtalya’nın Napoli bölgesinde nasıl o birikim varsa Bursa da oraya benziyor. 2 ve 3. jenerasyonun önümüzdeki dönemde bu birikimin üzerine özellikle dijital konusunda bir şeyler katabileceklerini ve çok daha iyi yerlere gelinebileceğini düşünüyorum.”

“BİR ÜRÜNÜ HERKESE SATMAK İSTERSEN KİMSEYE SATAMAZSIN”

Satış pazarlama felsefesinden de bahseden Orakçıoğlu önemli konulara değindi: “Hangi işi yaparsanız yapın hedef kitle çok önemlidir. Hedef kitle belirleyemezseniz alan daraltamazsınız. Alan daraltamazsanız markayı satamazsınız. Çünkü bir ürünü herkese satmak istersen kimseye satamazsın. Ayrıca her şeyin bir hikâyesi olmalı. Ürününüzün ya da markanızın bir hikâyesi varsa mutlaka ilgi görecektir. Tasarım önemlidir evet ama biz, tasarım kadar kalıba da önem veriyoruz. Bir kalıbın oluşması için bazen 2 yıl çalıştığımız oluyor. Dünyanın en iyi ürününü yapsanız da kalıbı kötüyse satma şansınız yok.”

“İTALYA GİBİ TEKSTİL ÜLKESİNDE 14 SATIŞ NOKTAMIZ VAR”

Türk Milli Takımı, Makedonya Milli Takımı, İspanya La Liga takımlarından Deportivo Alaves, Rusya Premier Lig takımlarından Spartak Moskova ve Karabağ gibi takımlara sponsorluklara devam ettiklerini belirten Orakçıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Önceleri, İtalya gibi tekstil ülkesinde mağaza açacaksınız deseler güler geçerdim ancak şimdi İtalya’da 14 satış noktamız var. 2017 ilk yarısı itibariyle Türkiye’de 210, yurt dışında 160 mağazamız bulunuyor. Hedeflerimiz büyük, bu doğrultuda çalışıyoruz.”

Program sonrasında MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses tarafından Süleyman Orakçıoğlu’na plaket takdim edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü