Firma ile görüşmesinde olumsuz karar alınca Akkoç, ilk olarak Tüketici Yasası gereği noter kanalıyla firmaya ihtarmane çekerek ayıplı olan malın misli ile değişmesini istedi. Firma bunu reddedince İl Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran Akkoç, buradan da misli ile değiştirilme kararı aldı. Fakat firma karara itiraz edince soluğu Tüketici Mahkemesi’nde alan Akkoç, burada da haklı bulundu. Firmanın temyizi üzerine tüketici mahkemesinin kararını gözden geçiren Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kararın onanmasına hükmetti. Akkoç’un otomotiv devine açtığı karar emsal oldu.
“YILIN TÜKETİCİSİ ÖDÜLÜNÜ VERMEK İSTİYORLAR”
26 aydır süren hukuk savaşını anlatan Akkoç, şimdi birçok tüketici derneğinin kendisini aradığını belirterek Akkoç, “Yılın tüketici ödülünü vereceklerini söylediler. Ben sadece bir tüketici olarak hakkımı aradım. Adalete güvendim. Ama ona rağmen halen mağduriyetim giderilmedi” dedi.
Akkoç, firmanın, ‘Bu aracın misli yok. Yeni modelini üretmiyoruz’ diyerek mahkeme kararını uygulamadığını, bunun üzerine icra bilirkişi heyetiyle firma içinde aynı model aracın üretilip üretilmediğinin tespitini yaptıklarını anlattı.
“ARACI CEO’YE HEDİYE EDECEĞİM”
Akkoç, “Ben 26 aydır mücadele ettim. Açılan davayı kazandım. Bu karar da Yargıtay tarafından onandı. Ona rağmen firma mahkemenin kararını uygulamıyor. Aracı firmanın CEO’suna hediye edeceğim” diye konuştu.
26 aydır otoparkta olan aracın iki ayrı bilirkişi raporuyla kullanılmasının uygun olmadığını anlatan 3 çocuk babası Akkoç, “Ben bu araca nasıl güvenip kullanabilirim. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
Otopark işletmecisi Burak Özçakır ise şunları söyledi:
“Müşterimiz aracını 26 ay önce bize getirdi. Geldiğinde otomobil sıfırdı. Aylık 200 liradan 6 bin liraya yakın, neredeyse bir otomobil parası kadar otopark parası birikti”.