Ovit Tüneli 12.6 km uzunluğun da çift tüpten oluşan tünel giriş ve çıkış bölümünde yapılacak çığ tünelleri ile birlikte toplamda 14.3 km uzunluğunda olacak. Tünelin çift tüp olarak toplam uzunluğu ise toplamda 28.6 km olacak. Projenin ihale bedeli ise 413 milyon TL.
İşte Ovit Tüneli’nin hizmete gireceği tarih!
İşte Ovit Tüneli’nin hizmete gireceği tarih!
EditorDünyanın en uzun 2. tünel projesi olan ve Rize'yi Doğu Anadolu'ya bağlaması planlanan Ovit Tüneli'nin 2016 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesine çalışılıyor.
Rize ile Erzurum arasında Rize’nin İkizdere İlçesi Sivrikaya Köyü’nde 2 bin 54 kodunda ve Erzurum tarafından 2 bin 236 kodundan delinen, 12.6 km uzunluğu ile dünyanın en uzun 2. tünel projesi olan Ovit Tüneli inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Karayolları 10. Bölge Müdürü Selehattin Bayramçavuş yaptığı açıklamada, tünelin çift tüpte Rize tarafından toplamda 7 kilometrelik kısmının delindiğini kalan 5 bin 500 metrede delme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “İş bitirme süresi bin 300 gün olarak planlanmıştı. 2015 yılı sonunda tünelin hizmete açılması hedefleniyordu. Ancak plan dışındaki gelişmelerden dolayı zaman kayıpları yaşandı. 2015 yılı sonunda tünelde ışığı görmeyi hedefliyoruz. 2016 yılının ilk çeyreğinde ise tamamlanıp hizmete hazır hale gelecektir” dedi.
Yorumlar