“ALİBEY BARAJI'NA BAKILARAK HABER YAPILIYOR SÜREKLİ”
Basında Alibey Barajı'na bakılarak sürekli haber yapıldığını söyleyen Eroğlu, “Alibey Barajı'ndan çekim yapılarak kuraklıktan bahsediliyor. Bu baraj, bir noktadan sonra devre dışı bıraktığımız bir baraj çünkü kirlenen dereler bu baraja akıyordu. Alibey Barajı, bir aktarma barajıdır. O su direkt Kağıthane Arıtma Tesisi'ne gidiyor. Sonra orada çekim yapılıyor. Vatandaşı kandırmamak lazım. Endişeye mahal yoktur. İstanbul'da büyük su sıkıntısı yaşandı. Geçmişte ben de akademisyen olduğum dönemde evimde su akmazdı. Sonra bu işin başına gelince suyu akıtmayı başardık. İstanbul'un nüfusu 1994'te 6,5 milyondu ve su akmıyordu. Bugün 15 milyon nüfusumuz var ve su akmaya devam ediyor” dedi.
“İSTANBUL'DA SU SIKINTISI YAŞAMAYACAK”
İstanbul'da su kesintisi olmayacağını 1995'te söylediklerini anımsatan Eroğlu, “Şu ana kadar kesinti de olmadı, suyumuz var çok şükür. Nüfusumuz 15 milyona ulaştı ama suyumuz kesilmiyor. Kuraklık var ama bizim çalışmalarımız ve Allah'ın yardımıyla su kesintisi olmuyor. Millet böyle deştikçe Allah yağmurunu yağdırmaya devam ediyor” diye konuştu.
Basında su tasarrufu ile ilgili araç yakınmaması haberi ile ilgili de konuşan Eroğlu, “Bizim bakanlığımızdan su tasarrufu için araç yıkanmaması konusunda herhangi bir görüş çıkmadı. Aracınızı yıkamayın, desek su eksikliği var diye endişelenir millet. Ben de öyle bir şey demiyorum. O konuyu da başka bir bakanlıktaki arkadaşımız tasarruf amacıyla söylemiş. Neticede israf etmemek lazım. İstanbul'da Sarıyer'e su getirmek için kaç tane pompa kullanıyoruz. Bunların hepsi enerji, su getirmek enerjidir. Arkadaşlarımız da tasarruf amacıyla söylemiş ama bizim bakanlıktan çıkmadı bu görüş. Ben tasarruf önerisi yaparsam başka taraflara çekilebilir. Bizim vatandaşımız izan sahibidir, suyunu israf etmez. Bununla ilgili Hadis-i Şerifler de var. İnsanımız da bu konuda çok duyarlı” şeklinde konuştu.