Kategoriler

İlkokul Müdürü, Evini Müzeye Çevirdi

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan İlkokul Müdürü Umut Yılmaz evini müzeye çevirdi.25 yıllık memuriyet hayatının 9 yılını köy okullarında geçiren Umut Yılmaz, teknoloji karşısında kaybolmaya yüz tutan telefon, semaver, megafon,...

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan İlkokul Müdürü Umut Yılmaz evini müzeye çevirdi.
25 yıllık memuriyet hayatının 9 yılını köy okullarında geçiren Umut Yılmaz, teknoloji karşısında kaybolmaya yüz tutan telefon, semaver, megafon, kandil, kılıç, şamdanlık, ütü, sürahi, saat, heybe, plak ve at nallardan oluşan yüzlerce eski eşyayla evini müzeye çevirdi.
Eski eşyalara merakı olduğunu belirten Yılmaz, "Eğitimci olmam münasebetiyle hizmetlerimin büyük bir bölümü Halk Eğitim Müdürlüğü’nde geçti. Bu hizmeti ifa ederken köy gezilerimiz oldu. Teknolojiye yenilen bazı şeyler dikkatimi çekti. Bu kullanılmayan eşyaları bir süre topladım. Unutulmasına gönlüm razı gelmedi. 25 yılda toparlayabildiğim kaybolmaya yüz tutmuş eski eşyalarla bu ortamı oluşturdum" dedi.
ZİYARETÇİ SAYISI ARTIYOR
Elindeki malzemelerle Gaziantep Kültür Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu ve engeller karşısında yılmadığını belirten Yılmaz, "Evin bir kısmının müze haline getirilmesini istedim. Ancam önüme bazı engeller çıktı. Ancak evin müzeye dönüştüğünü duyan vatandaşlar gelip ziyaret ediyorlar. Ziyaretçi defterimizi doldurup mutlu bir şekilde buradan ayrılıyorlar. Her yıl ziyaretçi sayımızda sürekli artıyor. Eşim ve çocuklarım bu konuda bana çok büyük destek oldu. Onların yardımları olmasa tek başına bu işin üstesinden gelemezdim" diye konuştu.
"HURDACI YERİNE MÜZEYE GETİRİN"
Semaverden eski telefona, megafondan bakır kaplara kadar yüzlerce eski malzemeyi toplamayı başaran Yılmaz, "Burada elinde böyle unutulmaya yüz tutmuş eşyalar bulunan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Ellerindeki eşyaları üç beş kuruş için hurdacılara vermeyip bize getirsinler. Biz burada değerlendireyim. Verilen eşyaların kim tarafından verildiğini üzerine yazarak burada sergileyelim. Gelecek nesillere bu değerleri unutturmayalım. Bu eşyaların yıllar evvel nasıl kullanıldığını bilmesi gelecek nesiller acısından önemli. Hurdacıya satarken ekonomik değeri çok yüksek olmayacak ama burada manevi değeri artmış olacak" şeklinde konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNCEL
HALK SAĞLIĞI GÜNLERİ ÜCRETSİZ VE RANDEVUSUZ MUAYENE HİZMETİ SUNUYOR
BURSA
BURSA’DA FERMUAR SİSTEMİ İLE YOLU BÖYLE AÇTILAR
BURSA
Bereket Sofrası Fetih 1453 Camiinde Kuruldu
BURSA
TÜGİAD BURSA ŞUBESİ YENİ YILA “MERHABA” DEDİ
BURSA
Tüketim Limitlerini Aşanlar İçin Ne Değişecek? Son Kaynak Tedarik Tarifesi Neler Getiriyor?
ANKARA
Gözler ‘Merkez’in son kararında
ANKARA
Ticaret’in 2025 yılı idari para cezaları ‘Resmi’leşti
İZMİR
Maden ihracatçılarının 2025 ajandası şimdiden doldu
ANKARA
‘Enerji’nin 2025 cezaları netleşti!
ADIYAMAN
Adıyaman’da gerçeğini aratmayan soygun tatbikatı