Kategoriler

İletişim'den 'Dışişleri' açıklaması

Bazı sosyal medya hesaplarından, "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının açıklaması" iddiasıyla paylaşılan belgenin sahte olduğu açıklandı.

 İletişim Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı adı kullanılarak yapılan sahte açıklama hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı adına, "21 Şubat 2024, Türkiye Cumhuriyeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Arasında Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması Hk." başlığıyla sahte bir açıklamanın dolaşıma sokulduğu tespit edildiğine dikkati çekilen açıklamada, "Dışişleri Bakanlığınca yapılan son açıklama numarası 33 iken bu açıklamanın numarasının 34 olduğu görülmektedir. Ayrıca paylaşımlarda ileri sürülen "Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı açıklaması" iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Dışişleri Bakanlığımızın logo ve kurumsal renkleri kullanılarak hazırlanan ve sosyal medyada paylaşılan belgedeki açıklama, Dışişleri Bakanlığımız veya Millî Savunma Bakanlığımıza ait değildir. Resmî kurumlar adına yapılan bu tür manipülatif dezenformasyon faaliyetlerine itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Başkan Bozbey’den sağlıklı yaşam vurgusu
BURSA
ASKON BURSA ŞUBESİ’NDE EMRE YILDIZ GÜVEN TAZELEDİ
ANKARA
350 MOTOSİKLET TUTKUNU GAZİLER İÇİN TURLADI
BURSA
NİLÜFER BELEDİYESPOR YOLUNA YENİLGİSİZ DEVAM EDİYOR
BURSA
İŞVEREN İLE İŞÇİ YILDIRIM'DA BULUŞUYOR
GÜNCEL
İSTANBUL’A 21 YENİ KREŞ DAHA
BURSA
Bursa'da kontrolden çıkan kamyonet zeytin tarlasına devrildi
BURSA
Bursa'da hızını ayarlayamayan ticari araç, kuryeye çarptı
GÜNCEL
ÖZDAĞ’DAN İKTİDARA: TÜRK MİLLETİNİN İNSAN OLDUĞUNU NE ZAMAN HATIRLAYACAKSINIZ?
GENEL
TKP'den Oba fabrikasında yaşanan patlamaya tepki: İşçileri ölümle burun buruna bırakan patronların peşini bırakmayacağız