Kategoriler

Hüseyin Çelik: Atın ölümü itin bayramıdır

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 'Sayın Başbakan'ın 30 Mart'ı görmeyeceğini iddia edenlere de hatırlatırım. 'Atın ölümü itin bayramıdır' dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “CHP, her türlü hile, fitne, desise ve tezgahın içinde olmuş, en azından teşvikçisi olmuştur” dedi.

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, dün partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında şantaj siyasetinin en iğrenç örneklerinden birini sergilediğini ifade ederek, “Adı geçenin basına intikal eden "Bu hafta yeni gelişmeler olacak. Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Erdoğan belki de 30 Mart'ı bile görmeden siyasetten çekilebilir" şeklindeki sözleri kelimenin tam anlamıyla bir siyasi şantajdır” ifadesini kullandı.

Seçim sürecinin başından beri, CHP’nin ümidini, AK Parti'ye, Hükümete, Başbakan'a yönelik iftira ve karalamalara bağlamış durumda olduğunu kaydeden Çelik şöyle devam etti:

“Kendi saadetini, siyasi rakip olarak değil, siyasi hasım olarak bellediği AK Parti'nin felaketinde gören bu hastalıklı zihniyet, her türlü illegal montaj, dublaj ve kurmacaları baştacı etmiş ve bunlara bel bağlamıştır. Siyaset meydanında merdane mücadele etmek varken malesef CHP, her türlü hile, fitne, desise ve tezgahın içinde olmuş, en azından teşvikçisi olmuştur.

17 Aralık ve devamındaki entrikalar, esasen CHP'nin değirmenine su taşımıştır. CHP, kendi başarısı ve duruşuyla seçim kazanamayacağından emin olduğu için ancak AK Parti'nin çelmelenme girişimlerine sığınmıştır.

Merak ediyoruz, acaba şu meşhur 17 Aralık olmasaydı CHP'liler meydanlarda ne diyeceklerdi? Halka anlatacakları bir başarıları mı var ki anlatsınlar? Gelecek adına umut verecek bir projeleri mi var ki dillendirsinler? Sayın Bahçeli, her zaman yaptığı gibi bizi ihanetle, hıyanetle itham eder; Apo, İmralı, Kandil edebiyatı ile idare ederdi. Ya CHP?

Siyasi rakibini siyasî düşman olarak gören CHP, ne biliyorsa hemen,derhal söylesin. Ellerinde ne bilgi, belge, GDO'lu kayıt varsa piyasaya sürsünler. Sayın Başbakan bu kof tehditler ve şantajlarla ilgili, onlara da, onların tezgahçı ortaklarına da haftalar öncesinden meydan okudu. Kursağınızda ne varsa kusmazsanız namertsiniz.

Başbakan'ın 30 Mart'ı göremeyeceği şantajında bulunarak kendince psikolojik harekat yürüten CHP, şunu iyi bilsin ki, bu millet Hanyayı Konyayı çok iyi biliyor ve namertliklere asla itibar etmiyor.

Daha önce Sayın Başbakan'ın hastalığını istismar eden ve Sayın Başbakan'ın daha ileri düzeyde hasta olmasını temenni ettikleri her hallerinden belli olanlara hatırlattığım bir atasözümüzü Sayın Başbakan'ın 30 Mart'ı görmeyeceğini iddia edenlere de hatırlatırım. 'Atın ölümü itin bayramıdır'."

CHP KENDİNİ TAMAMEN ŞANTAJ SİYASETİNE KAPTIRDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisini şantaj siyasetine kaptırdığını söyledi.

Hüseyin Çelik, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Muş’a geldi. Ankara’dan tarifeli uçakla Muş’a gelen Hüseyin Çelik, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Belediye Başkan Adayı Feyat Asya ile partililer karşıladı. İlk olarak havalimanından valiliğe geçen Çelik, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Twitter yasağına değinen Çelik, Türkiye’de AK Parti iktidarı öncesi 20 bin internet abonesi olduğunu, şu anda ise bu sayının 32,5 milyona ulaştığını belirtti. AK Parti döneminde döşenen fiber optik kablo uzunluğunun ülkedeki karayolu ağının 4-5 katı olduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, gerçek manada Türkiye’de dijital devrim yaşandığını vurguladı. Vatandaşların bilişim teknolojisinin son nimetlerinden faydalanması için 125 kurumda 900 dolayında hizmetin internet üzerinden yapıldığını ifade eden Çelik, AK Parti’nin internete ve sanal ortamdaki iletişim araçlarına karşı herhangi bir tavrının olmasının söz konusu olmadığını söyledi.

“TWİTTER MAHKEME KARARLARIMIZI BUGÜNE KADAR MAALESEF TINMADI”

Twitter, Facebook, Youtube'nin birer iletişim aracı olduğunu ver bunların yerli yerinde kullanıldığı zaman nimet olduğunu dile getiren Çelik; “Bıçağı neşter olarak doktorun eline verdiğiniz zaman hayat kurtarıyor ama bir serserinin eline verdiğiniz zaman Ahmet’in, Mehmet’in bağırsaklarını yere döküp onun ölümüne sebep oluyor. Silah eğer güvenlik görevlisinin belinde olursa gece rahat uyumanızı sağlar, asayişi temin eder ama bir teröristin elinde kan kusan bir makine haline gelir, ölüm aracı haline gelir. Dolayısıyla araçların kendisi iyi veya kötü olamaz. Onları iyi veya kötü kullanmak diye bir şey vardır. Görsel medyada suç olan şey, yazılı medyada suç olan şey, itibar cellatlığı, insanların şeref ve haysiyetlerinin ayak altına alma, çamur atma, iftira atma, bunlar sanal medya tarafından yapılırsa niçin suç olmasın ki. Bir televizyon böyle bir yayın yaparsa RTÜK derhal müeyyide uygular, yazılı basında olduğu zaman basın kanununun ilkeleri vardır, bununla ilgili gerekli olan şey yapılır. Peki Türkiye ne yapıyor? Twitter üzerinden birisi ağız dolusu hakaret ediyor, ağız dolusu iftira ediyor, akla hayale gelmez görüntüler yayınlıyor. Bütün illegalitenin adeta merkezi haline gelen bit Twitter’dan söz ediyorsunuz. Bununla ilgili olarak mahkemelerimiz karar veriyor, California’daki twitter merkezine gönderiliyor, bugüne kadar maalesef tınmadılar. Biz müstemleke bir ülke değiliz ki. Benim hukuk sistemimi tanımayan, benim mahkemelerimin kararını tanımayan bir firmayı bizim bir şekilde ilkeler bazında masaya oturtmamız gerekiyor. Bir ev hanımı adına hesap açılmış ve orada pornografi görüntüler yayınlanıyor. Bu kadıncağız, çoluk çocuk sahibi, aile sahibi olan bir hanımefendi. Onun düştüğü hali düşünebiliyor musunuz? Siyasetçilerle, devlet adamlarıyla, firmalarla ilgili olarak yapılan bu rezillikleri görmemezlikten gelmek söz konusu olabilir mi?” dedi.

“MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN TWİTTER HEMEN AÇILIR”

Kendisinin bir twitter kullanıcısı olduğunu ve 600 binin üzerinde takipçisi olduğunu dile getiren Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben mesajlarımı twitter üzerinden veriyorum. Bu yönüyle twitteri bir nimet olarak kabul ediyorum ama bu nimeti kimsenin nikbete dönüştürmeye hakkı yoktur. Hindistan müracaat ediyor, onunla ilgili talepler yerine getiriliyor,California’daki merkez İngiltere’nin, Fransa’nın sesini duyuyor. Twittere yapılan müracaatların bugüne kadar yüzde 80’i Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılmış. Onların sesine, onların müracaatına, onların hukuk sisteminin verdiği kararlara uyuyorlar, gerekeni yapıyorlar ama Türkiye’den bugüne kadar gitmiş olan yüzlerce mahkeme kararını görmemezlikten geliyorlar. Altını çizerek söylüyorum, burası bir Muz cumhuriyeti değil, bir müstemleke ülke değiliz. Burada da gerekli tavır konur. Twitter temsilciler gelip burada bir temsilcilik kurar veya birilerine vekalet verirler, hukukçularını gönderirler, onlarla anlaşma yapılır, twitterin bir itirazı olduğu zaman uluslararası mahkemelere gider, o zaman tahkime taraf olan bir ülke ve bir firma olarak uluslararası düzeyde de twitter kendi hakkını arayabilir. Türkiye’de yapılan şey, büsbütün twitterin yasaklanması değil. Herhangi bölgesel olarak veya kısmi olarak şu anda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın twittere müdahale etme şansı yoktur. Mahkeme hepsini kapatın dememiştir ama buradaki merkez bu görüntüleri ortadan kaldırmadığı için twittere böyle bir müeyyide uygulandı. Bu görüntüler ortadan kalktıktan sonra, yani o mahkeme kararları uygulandıktan hemen sonra derhal twitter açılabilir. Seçim bekleme diye bir şey yok. Bugün bile twitter bunların gereğini yaptığı andan itibaren twitter açılır. Kendi ülkemize haksızlık yapmayalım. Bunlar vergi vermiyorlar, reklamlarla ilgili olarak Türkiye’ye herhangi bir pay vermiyorlar, bizim iç hukukumuzu tanımıyorlar, mahkemelerimizi tanımıyorlar. Youtube, bir ara Atatürk’e hakaretten kapalı kaldı. Facebbokla ilgili yapılan işlemlerle çok daha seri yürüyor. Çünkü İrlanda’da merkezi var, Türkiye’de temsilcileri var, TİB herhangi bir şey facebooka iletiyor ve çok kısa bir sürede bu arızalar gideriliyor. Buradan hareketle Türkiye sansür uyguluyor, Türkiye internete yasak koyuyor gibi propagandayı bizim kendi insanımızın yapmış olmasını esefle karşılıyorum. Ana muhalefet partisinin lideri kendi ülkesini dünyaya şikayet ediyor, kendi ülkesini sansürcü olarak dünyaya takdim ediyor ve bunu da kendince küçük siyasi hesap olarak görüyor. Bu mesele istismar edilecek bir mesele değil. Bu mesele bir hukuk meselesidir. Mahkeme kararlarının gereği yapılsın, twitter derhal açılır.”

“CHP KENDİNİ TAMAMEN ŞANTAJ SİYASETİNE KAPTIRDI”

Çelik, gazetecilerin Kılıçdaroğlu’nun 2009 yılında facebookun kapatılması için dava açtığını hatırlatması üzerin; “Kılıçdaroğlu sabah başka bir şey söyler, akşam başka bir şey söyler. Bugün bozkurt selamı yapar, yarın enternasyonal selamı yapar. Kılıçdaroğlu’nu bu yönüyle ciddiye almak mümkün değil. Onun için CHP kendini tamamen şantaj siyasetine kaptırdı” dedi.

“BARIŞ İÇİNDE YARIŞ DEDİK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart'ı görmeden siyasetten çekilebileceği iddialarının siyasi bir şantaj olduğunu belirten Çelik şöyle konuştu; “Bugün bir yazılı açıklama yaptım. Dün bir CHP Genel Başkan Yardımcısı, Antalya’da ‘Başbakan 30 Marta ulaşamaz’ demiştir. Bunlar kendi saadetini başkasının felaketinde arayan hastalıklı bir zihniyetin mensuplarıdır. Neticede biz birbirimizin rakipleriyiz. AK Parti, CHP, MHP, BDP rakip partilerdir. Yola çıkarken dedik ki barış içinde yarış olsun. Ama siz rekabeti husumet olarak ele alıyorsanız söyleyecek söz kalmamış demektir. AK Parti, hiçbir siyasi partinin hasmı ve düşmanı değildir. Biz birbirimizin rakibiyiz. Dolayısıyla şantajlardan medet ummak, şantajcıların ekmeğine yağ sürmek siyaset değildir. Burada çok vahim bir durum söz konusudur. Ana muhalefet partisinin bir yöneticisi böyle bir zavallılığa düşmez.”
Hüseyin Çelik, valilik ziyaretinin ardından toplantının yapılacağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonuna geçti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Bursa SMMMO Mesleki Dayanışma ve Birlik Başkan A.Adayı Bünyamin Çolak ''O sene bu sene''
BURSA
Bursa'da uluslararası çeteye darbe
ANKARA
Merkez Bankası faizi sabit tuttu: Sıkı para politikası devam ediyor
BURSA
Bursa'da Rafet El Roman coşkusu
BURSA
Türk Sanat Müziği konseri büyüledi
BURSA
Nilüfer'de eğlence mekanları denetim altında
BURSA
Uğur Böcekleri Kreşi 2. Şubesi açıldı
BURSA
Başkan Şadi Özdemir’den Gaziler Günü’nde anlamlı ziyaret
BURSA
İZNİK ÇEVRE YOLU İLE 15 DAKİKALIK YOL 4 DAKİKAYA İNDİ
ANKARA
TEP’TEN HUZUREVLERİNE YAPILAN ZAMLARA TEPKİ