Kategoriler

El işi ile sokak hayvanlarına bakıyor

Çanakkale'de 17 yaşındaki lise öğrencisi Tuana Çeviker, farklı proje ve organizasyonlarla sokak hayvanlarının mama ve veteriner kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Çanakkale'de lise öğrencisi 17 yaşındaki Tuana Çevikersokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için farklı proje ve organizasyonlar yapıyor.

Küçük yaşlarda astım hastalığına yakalandığını, kedi ve köpek tüylerine alerjisi olduğunu anlatan Çeviker, hayvanları çok sevdiği için hastalığına rağmen onlarla bol bol vakit geçirdiğini, zamanla rahatsızlığında gerileme yaşandığını söyledi.

Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi, sokak hayvanlarının içinde bulunduğu zor şartların kendisini üzdüğünü belirterek, "3 yıl önce Paşa isimli bir köpek sahiplendim. Paşa'dan sonra çevremdeki hayvanları daha fazla fark etmeye başladım ve içimden onlara yardım etme isteği geldi. Bu yönde adım atmaya başladım." dedi.

İlk başlarda okul harçlıklarını biriktirip sokak hayvanlarına mama aldığını anlatan Çeviker, "Çeşitli organizasyonlarla sosyal medyadan destek topladım. Bu yıl yardım çalışmalarımın kapsamını genişletmeye başladım. Artık hayvan sahiplendirmeleri yapıyoruz ve mama için bağışlar geliyor. Yine de maddi sıkıntılarımız var." diye konuştu.

Annesi ve komşularıyla, sokak hayvanlarına nasıl destekte bulunabileceklerini düşündüklerini anlatan Çeviker, şöyle devam etti:

"Ben bunun için bir proje hazırladım. Onlar bana bu konuda çok büyük destek oldu. El örgüsü yapmaya başladık. El işine kapı süsü ile başladık. El yapımı işlerin ilgi gördüğünü fark ettik. Bunları sattık ve kazandığımız parayla sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşıladık. Bu el işlerini, bazen hayvan mamaları ile takas ediyoruz. Bazen de satarak biriktirdiğimiz paralarla mama alıyoruz ya da hayvanların tedavilerini yaptırıyoruz."

Su damacanalarından mama kapları yaptılar

Sınıf arkadaşlarının da yardımıyla patik, yelek, hırka, şapka, eldiven, şal ve kapı süsleri gibi el işi ürünler ördüklerini, bunları semt pazarlarında ve sosyal medyada satarak gelir sağladıklarını aktaran Çeviker, 5-10 litrelik su damacanalarından da mama kapları yaptıklarını söyledi.

Çeviker, "150 sokak hayvanının veterinerdeki bakım ve tedavilerini, mama ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdayız. Bunu projemiz kapsamında hazırladığımız kendi el emeği göz nuru ürünlerimizi satarak sağlıyoruz." dedi.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Osmangazi'de kar mesaisi başladı
BURSA
RUMELİSİAD’dan Cumhuriyet tarihine ışık tutan söyleşi
BURSA
Köy yolları kara karşı tuzlandı
BURSA
AVRUPA ŞAMPİYONUYUZ!
BURSA
ERDEN KÖYBAŞI: “ÖĞRETMENLERİMİZ, DEMOKRASİMİZİN VE BİLİMSEL EĞİTİMİN TEMEL TAŞLARIDIR!”
BURSA
169 mahalle yolu ulaşıma açıldı
ANKARA
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KADINLARA YÖNELİK KİL ATÖLYESİ
BURSA
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ BURSA'DA TÖRENLERLE KUTLANDI
BURSA
Kadınlar, toplumsal eşitsizliğe ve şiddete karşı sesini yükseltiyor
BURSA
Tarihi Kentler Birliği’nden Osmangazi Belediyesi’ne ödül