TAKSİCİDEN İLHAM ALDI
Diş hekimi Çağında, uygulamaya karar verme sürecini şöyle anlattı: “Şehit haberi alıyor üzülüyorduk. Arkadaş ortamında bu üzüntümüzü konuşmakla yetiniyorduk. İçten içe bir şeyler yapmak istiyordum. Bir gün sosyal medyada İstanbul’da bir taksicinin fotoğrafına rastladım. Taksici arkadaşımız taksisinin arkasına ‘şehit eş ve yakınlarına taksim ücretsizdir’ yazmış. Bunu görünce çok duygulandım. ’Benim de mesleğimle ilgili yapabileceğim bir şey var’ dedim. Hemen reklamcı bir arkadaşıma telefon edip pankart hazırlattım. O taksiciye de ulaşmak isterdim ama telefon numarasına ulaşamadım. ‘Senin sayende böyle bir şeye kalkıştım’ demek isterdim.”
DESTEK TELEFONLARI GELİYOR
Uygulamayı başlattıkları ilk zamanlarda moral bozucu telefon aldıklarını söyleyen Çağında, “Birkaç kendini bilmez ‘asarız, keseriz’ diye konuştu. Bu fikirden hoşlanmayan gruplara gereken cevabı verdik. Benim elimden gelen buydu ve devam ettim. Ankara’dan, İstanbul’dan, Elazığ, Hakkari ve Kars’tan da çok sayıda teşekkür telefonu aldık. Bazı laboratuvarlardan destek telefonları geldi. Destek alınca işimize dört elle sarıldık ve gurur duyduk. Belki birileri bizden feyiz alır mutluluğu ile yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“VATANİ GÖREVLERİMDEN BİR TANESİ”
Şehit eş ve çocuklarına ücretsiz tedavi uygulamak istediğini kaydeden Çağında, sözlerini şöyle tamamladı: “Şehit eşlerimiz ve çocukları çok onurlu insanlar ama bilmeliler ki; bu benim vatani görevlerimden birisi. Yaptığım hizmetten yararlanmak da onların en asli haklarından bir tanesi. Ne kadar çok ihtiyaç sahibine ulaşırsam ben de görevimi bir miktar da olsa yerine getirdiğimi düşüneceğim. Türk halkı olarak yardım eli uzatmasını bilen bir halkız. Biz birbirimize destek olmayı ve yardım etmeyi unuttuk sanırım. Başka insanlara da vesile olursak ne mutlu bize.”