Davayı karara bağlayan mahkeme aralarında Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek, Mahjouba Demirel’in de bulunduğu 16 sanığın tamamının “örgüt kurmak”, “örgüte üye olmak”, “insan ticareti”, “fuhşa teşvik olunması ve bu suça aracılık etme” ve “cinsel saldırı” suçlarından yeterli delil bulunmadığından beraatlerine karar verdi.
Mahkeme, Karagümrük çetesi olarak bilinen Nuriş Kardeşlerin ağabeyi olan sanık Nejat Ergin’i, otomobil alım satımı sebebiyle iki mağduru telefonda tehdit etmek suçundan 5 ay hapse çarptırdı. Mahkeme Ergin’in cezasını 3 bin TL adli para cezasına çevirerek, ertelemedi. Mahkeme sanık Saim Uyanık’a yüklenen “tehdit” suçunun şikayete bağlı olduğunu hatırlatıp, yasal süre içerisinde şikayetin yapılmadığını gerekçe göstererek sanık Uyanık hakkındaki “tehdit” suçundan açılan davanın düşürülmesine hükmetti.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cübbeli Ahmet Hoca’nın, “haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “insan ticareti yapmak”, “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından 25 yıldan 53 yıla kadar hapsi, isteniyordu.
ERGİN’İN 26, SEZEK’İN 164 YIL HAPSİ İSTENİYORDU
Sanıklardan Nejat Ergin'in, “haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak” ve “tehdit” suçlarından 10 yıldan 26 yıla kadar, sanık Barış Sezek'in “haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak”, “insan ticareti yapmak”, “fuhşa aracılık ve yer temin etmek” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından 87 yıldan 164 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.
13 SANIĞA 48 YIL İSTEMİ
İddianamede, diğer 13 sanığın ise “insan ticareti yapmak”, “cinsel saldırı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak”, “fuhşa aracılık etmek”, “resmi belgede sahtecilik”, “haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından 1 yıldan 48 yıla kadar değişen oranlarda hapisleri isteniyordu.