Kategoriler

Cemaate bağış yapmadığı için devlet ödeneği yapılmıyor iddiası

Muş’un Malazgirt ilçesinde 2012 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygun görülen ve S.S. Malazgirt İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ‘300 Baş Süt Sığırcılığı Projesi’ ödeneğinin bir kısmının, cemaat öğrencilerine bağış yapılması istemi nedeniyle yatırımın 4 yıldır çeşitli bahanelerle engellendiği iddia edildi.

 2012 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yüzde 3 faizle 7 yıl geri ödemeli ‘300 Baş Süt Sığırcılığı Projesi’ni yürüten S.S. Malazgirt İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Cemal Şahin Tekin, projeyi takip eden memurların cemaat öğrencilerine bir kısım bağış yapılmasını talep ettiğini ve bu talebi ret edince, 4 yıldır çeşitli bahanelerle mağdur edildiğini iddia etti.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ndeki yetkili memurların sırf bağış yapmadığı gerekçesiyle kendisine hakaret edip evraklarını yüzüne fırlattığını iddia eden Tekin, çalmadık kapı bırakmadığını ve hiçbir sonuç alamadığını söyledi. Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesini duyurmaya çalıştığını kaydeden Tekin, “Avrupa düzeyinde hizmet vermeyi düşündüğümüz büyükbaş hayvan yetiştirme çiftliğimiz ve süt üretim tesisimiz yetkililer tarafından ödenmeyen krediler yüzünden şimdi atıl duruma geldi. Hem teknolojik açıdan hem de hijyen açısından dünya standartlarında bir tesis. Bu tesis ilçemize maddi olarak katkı yapar, hem de halka sağlıklı et ve süt ürünlerinin ulaşmasını sağlardı. Biz bu milyonluk tesis için bütün maddi imkanlarımızı kullandık. Devletimizin Doğu Anadolu Bölgesi’ne yaptığı yatırımları takip ediyor ve takdirle karşılıyorduk. Bizde Malazgirt ilçesine yatırım gelmesi için bir kooperatif kurarak ve modern bir tesis projesi hazırlayarak devletimiz yetkililerine verdik. Projemiz kabul gördü. Devletimizin bize bu projemiz için uygun gördüğü yaklaşık maliyeti 9 milyon 100 bin TL idi. Bize proje için verecekleri 9 milyon 100 bin TL tamamıyla geri ödemeli bir destek olarak verilecekti. Bizler kooperatif olarak bu şartları kabul ettik. Bizde bu gelecek paraya güvenerek hiçbir şeyden kaçınmayarak Avrupa standartlarında bir tesis yaptık” dedi.

“HER DEFASINDA ÇEŞİTLİ BAHANELERLE PARAMIZI TENKİS EDİYORLAR”
Yapılan kontrol ve denetimlerde tesisin istenilen kriterlerin üzerinde olduğunu kaydeden Tekin, “Bizim kooperatifimize gelen para yetersiz kalınca biz kooperatif üyeleri aramızda para toplayarak tesise yaklaşık faturalı ve tespitli olarak 7 milyonun üzerinde bir masrafımız oldu. Bizlerde kooperatif olarak tükendik artık. Tesisi idame edecek bir kuruş paramız kalmadı. Yetkililere sesleniyoruz, bize projede öngörülen paranın tamamının verilmesidir. Bize bu paraları ödemedikleri halde, bize gelip ‘size ödediğimiz paranın birinci taksiti geldi’ diyorlar. Biz devletimize güvenerek böyle büyük bir projeye kalkıştık” ifadelerini kullandı.
“Devletimize güveniyoruz, devletimiz doğudaki tüm yatırımcılara destek sunmaktadır” diye iş ve işleyişleri yürüten personelden duydukları rahatsızlığın altını çizen Tekin, “Fakat devletimizin bu işlerle yetkili kıldığı birim amirleri ve çalışanları. işlerini layıkıyla yerine getirmiyorlar. Bize verilecek paranın tamamını verseler. bizde hayvan alımı yapsak. O zaman, zamanı gelen geri ödemeli taksitlerimizi rahatlıkla yerine getirebiliriz. Hem bize paralarımızı ödemiyorlar hem de bankalar yoluyla bize haciz göndermeye çalışıyorlar. Bu milyonluk tesis faaliyete geçse burada yaklaşık 40 aile ekmek sahibi olacak. Üreteceğimiz et ve süt ürünlerinden elde edeceğimiz gelirler tümüyle yatırım olarak ilçemizde kalacak” diye konuştu.
Daha önce bağış talebinde bulunan ve kooperatiflerine gelen ödenekleri çeşitli bahanelerle 4 yıldır engelleyen kişiler hakkında şikayetçi olduğunu vurgulayan Tekin, “Biz kooperatif olarak verilmeyen sözler ve verilmeyen paralarımızı tenkis eden yetkililer hakkından dava açtık. Davamız şu an sürüyor. Dava süreci başladığı için kişiler hakkında elimizde delil olan belgelerimiz şimdilik avukatımızdadır. Fakat davanın seyrine göre elimizdeki tüm belgeleri basın yoluyla kamuoyuna sunacağız. Muş ilimizde paralel yapı ve uzantıları halen mevcuttur ve bunlar vatandaşın iş yapmasını engelliyorlar. Bu kişi ve şahısların isimlerini avukatıma verdim. Dava süreci sonrasında kişilerin isimlerini basın yoluyla kamuoyuna açıklayacağım” şeklinde konuştu.

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise iddiaların tamamen asılsız olduğunu, proje ile ilgili gerekli tüm iş ve işleyişlerin belirtildiği gibi yapıldığını belirtilerek, “Söz konusu projede belirtilen tüm çalışmalar yapılmıştır. Projelerle ilgili gerekli tüm yazışmalar İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız tarafından eksiksiz bir şekilde yapılmıştır. Proje ile ilgili adli bir soruşmada, tüm iş ve işleyişler hakkında gerekli resmi belgeler sunulabilir” denildi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Gemlik Belediyespor farklı galip
BURSA
SAADET PARTİLİLER GÖREV YOLUNDA KAZA GEÇİRDİLER
BURSA
BALKAN MAHALLESİ’NE KREŞ İÇİN İMZALAR ATILDI
BURSA
TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL BAŞKANI DOÇ. DR. MEHMET DİNÇ, BURSA’DA REHBER ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU
BURSA
MİMAR SİNAN KÜTÜPHANESİ 177 BİN 440 KİTAPSEVERİ AĞIRLADI
BURSA
NİLÜFER BELEDİYESPOR EKER AYDIN’DAN ZAFERLE DÖNDÜ
BURSA
Başkan Deviren: Patili Canlar İçin İşbirliği Yapalım
BURSA
Bursa’nın hava kalitesi anlık takip edilebiliyor
BURSA
YILDIRIM’DA BAĞIMLILIK VE AİLE İLİŞKİLERİ KONUŞULDU
BURSA
İnegöl “Hastalık Hastası” Oyununu Sevdi