İlk etapta kum torbaları ve su kaplarından oluşturulan hasta simülasyonunu sedye ile taşıyan öğrenciler yerleşke içerisindeki zorlu parkurlardan en hızlı şekilde geçmeye çalıştı. İkinci etapta yüksek yerden düşen bir hastaya müdahale den ekip, üçüncü etapta alerjisi olan birisine arı sokma vakasıyla karşılaştı. Son olarak iş yerinde masa başında kalp krizi geçiren bir hastaya acil müdahale yapan öğrenciler hocalarının gözetiminde verilen direktiflere uyarak hastanın kalbini çalıştırmaya çalıştı.
“Her etap kendi içerisinde farklı zorlukları barındırıyor”
Her bir etabın kendi içinde çeşitli zorlukları içerdiğini belirten Ankara Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Program Koordinatörü Öğretim Görevlisi Furkan Ergün, “Farklı etaplar var, bu etaplarda öğrencilerimiz ter döküyor. En çok zorlandıkları etap yangın merdiveninde sedye ile yaklaşık 60-70 kiloluk bir simülasyon hastanın taşındığı etap. Bu etapta çok zorlanıyorlar. Bunun haricinde kalp krizi geçirmiş bir hasta simülasyonu var; burada da zorlanıyorlar. Aslında her etap kendi içerisinde farklı zorlukları barındırıyor” dedi. Sahada yaptıkları çalışmalarla öğrencilerin ileride meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri deneyimleri şimdiden bilmelerinin önemli olduğunu söyleyen Furkan Ergün, “Burada hem bir bütünleştirici görev hem de sahaya çıkmadan hemen öncesinde öğrencileri yetiştirecek farklı eğitimleri bir arada sentezleyecek bir organizasyon gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
“Hasta taşıma birazcık daha zordu”
4 etapta da yarışan Başkent Üniversitesi Paramedik Bölümü birinci sınıf öğrencisi Semihcan Öksüz ise, “Yarışmada iyi olduğumuzu düşüyorum, derece bekliyoruz. 4 etapta da yarıştık. Hasta taşıma birazcık daha zordu” ifadesini kullandı.