Kategoriler

Başbakan Erdoğan: CHP ve MHP pensilvanya’nın ceketinin cebine girdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP’nin 'Pensilvanya'nın ceketinin cebine girdiğini söyledi.

“BU NASIL BELEDİYECİLİK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, “Demokrat Parti'nin Ordu milletvekili, 1949'da Ordu'da çok büyük yoksulluğun yaşandığını anlatıyor. Evlerde ekmek yoktu. Elektrik zaten yoktu. Gazyağı yoktu. Peki, ne var? CHP var. CHP demek ‘yokluk’ demektir. CHP demek ‘susuzluk’ demektir. CHP demek ‘karanlık’ demektir. İstanbul'u ben onlardan aldım. Onların belediyeciliğini bilirim. Şimdi gelirken helikopterden aman Yarabbi baktım ki derenin kenarına denizle derenin kesiştiği yeri belediye çöp mahalli olarak kullanıyor. Bu nasıl belediyecilik? O çöpün sızıntısı dereye denize gider. Bu CHP'ye belediye teslim edilir mi ya. Koskoca İzmir'de vahşi depolama var. Yıllardır İzmir'i bunlar yönetir. Daha modern depolama yapamadı. Ben göreve geldiğimde İstanbul'a modern depolama yaptım” dedi.
Başbakan Erdoğan, Ordu'nun büyükşehir olmasına 6 gün kaldığını söyledi. Erdoğan, geçmişte Ordu'da çok büyük yokluklar yaşandığını, yaşlıların yaşanan sıkıntıyı çok iyi bildiğini ifade etti. Erdoğan "CHP demek yokluk demek, CHP demek çöplük demek. Bugün hala koskoca İzmir'de modern çöp tesisi yok. Şimdi Ordu'da bir değişim dönüşüm yapacağız. Ordu'yu çöpe mahkum edenlere güle güle diyoruz" diye konuştu.

“PENSİLVANYA’NIN CEKETİNİN CEBİNE GİRDİLER”

Erdoğan, “1950 seçimlerinde iki CHP'li kente geliyor ayakları çamur olduğu için bucak müdürünü tahkir ediyorlar. Sonra da köylere verilenleri söylemek için bucak müdürüne soruyorlar. Bucak müdürü de ‘efendim her köye 6 oklu bir bayrak verdiniz’ diyor. 1950 sonrası şehirlere köylere hizmet gidiyor yol elektrik su gidiyor, insanlar ilk kez insan yerine konuyor. Ama CHP bunu kabul edemiyor. Sonra sokak olayları ile ülke tahkir ediliyor, sonrasında da ülkeye müdahale ediliyor ve merhum Menderes idam ediliyor. CHP yapmaz bir şey yapılmasını da istemez. CHP üretmez, bir şey üretilmesini de istemez. CHP asla millete hizmet etmez hizmet edilmesini de istemez. İşte şimdi CHP ve MHP Pensilvanya’nın ceketinin cebine girdiler. Bu gece internette bir yaşlı amcayı görmüşsünüzdür. İzledim, ben gece 00.00’da ‘onu arayacağım’ dedim. 90 yaşında. Dünyayı görmüş. Mahmut Erarslan amcayı gece 00.20’de aradım. Bana hayır dualarını ilettiler. Pensilvanya'da birileri bize beddua ediyor. Mahmut Amca gibiler de dua ediyor. Ben Mahmut Amca'yı bugüne kadar görmedim. O da görmedi, ama gönüller konuşuyor. Myanmar'dan, Libya'dan, Mısır'dan Mekke, Medine'den, Afganistan'dan dualar var. Ey Pensilvanya senin bedduaların bize gelmez” dedi.

"CHP'NİN BİRİNCİ OLMAK GİBİ BİR DERDİ YOK"

CHP’nin birinci olmak gibi bir derdinin olmadığını ifade eden Erdoğan, “Ayni şey MHP ve BDP için geçerli. AK Parti 1. parti olmazsa ben genel başkanlığı bırakacağım. Peki, Kılıçdaroğlu ‘dürüstüm’ diyorsun öyle mi. Senin yüzlerce yalanını yakaladık. Birinci olamazsan bırakmaya var mısın? Hala cevap veremedi. Çünkü o nal topluyor. 5 yıldır genel başkan. 3 seçime girdi. 3 seçimde geride. Neden orayı işgal ediyorsun. Aynı şeyi Bahçeli’ye söylüyorum. 7 seçimin hepsinde de nal topladı” ifadelerini kullandı.

17 ARALIK'I BİZİ DEVİRMEK İÇİN YAPTILAR. FAKAT BAŞARAMADILAR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "17 Aralık’ı bizi devirmek için yaptılar. Fakat başaramadılar" diye konuştu.

Ordu'da halka hitap eden Başbakan Erdoğan, “30 Mart milli iradeye saygı, bunun neticesini almak... Çünkü bunlar milli irade hırsızı. Bunlara oy vermememiz lazım. Her türlü yolsuzluğu yapıyorlar. Bunlarda takiyye var, riyakarlık var, iftira var, fitne var, fesat var. 17 Aralık’ı bizi devirmek için yaptılar, fakat başaramadılar. Biz hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.

FINDIK DESTEĞİ

Fındık üreten illeri yalnız bırakmadıklarını belirten Başkan Erdoğan, “Geliştirdiğimiz yeni fındık stratejisi ile ruhsatlı fındık yetiştiricilerine alan bazlı gelir desteği sağladık. Ruhsatsız alanlar için alternatif gelir desteği veriyoruz. Son dört yılda 970 milyon lira destek ödedik. Fındıkta hiçbir zaman biz fındık üreten illerimizi bırakmadık” şeklinde konuştu.
“Kişi sevdikleri ile haşrolunacaktır” diyen Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nu sevenler onunla, Bahçeli’ye sevenler onunla. Biz de bu meydanda olanlar ile haşrolunacağız” ifadelerini kullandı.

“ENVER YILMAZ KARDEŞİMİN ORDU İÇİN BÜYÜK HAYALLERİ VAR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz’a destek isteyen Erdoğan, “İstiyoruz ki, Enver Yılmaz ile Ordu’yu yönetelim. Enver Yılmaz kardeşimin Ordu için büyük hayalleri var. Büyük projeleri var. 52 projesi var” açıklamasında bulundu.
Başbakan Erdoğan, “Oy kullanırken üzerine sakın bir şey yazmayın. AK Parti ambleminin altında ‘evet’ mührünü vurun” diye seçmeni uyardı. Erdoğan, meydanı dolduran kalabalıktan “20’de 20 yapmaya var mıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
İSTANBUL
Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1'le yendi
İZMİR
Metin Arolat İzmir'de toprağa verilecek
BURSA
Bursa Büyükşehir’den sünnet şöleni coşkusu
BURSA
Gemlik'te Kent Lokantası açıldı
BURSA
Başkan Bozbey, “Hedefimiz, yaya öncelikli bir kent”
BURSA
Gemlik’te her sabah sıcak çorba ikramı
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nin ‘Güz Konseri’ne büyük ilgi
ADANA
NATO'YA KARŞI İNCİRLİK ÜSSÜ'NE YÜRÜYÜŞTE YEDİNCİ GÜN: “NATOYOLU BAĞIMSIZLIK YOLU OLACAK!”
BURSA
BURSA-İSTANBUL 1 SAAT 15 DAKİKAYA, BURSA-ANKARA 2 SAAT 15 DAKİKA DÜŞÜYOR
BURSA
Bursa SMMMO Mesleki Dayanışma ve Birlik Başkan A.Adayı Bünyamin Çolak ''O sene bu sene''