Kategoriler

Bakanlık 7,5 milyon TL ceza kesti

Ülkedeki av ve yaban hayatı kaynaklarını, yaşam alanları ile birlikte korumak için çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülke genelinde yaptığı denetimlerle 2015 yılında usulsüz avlanmadan dolayı 7,5 milyon TL ceza kesti.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında av koruma ve kontrol çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Bakanlık bünyesinde görev yapan av koruma ekipleri, 2015 yılında 65 bin 250 avcıyı kontrol ederek, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet eden 6 bin 949 kişi hakkında yasal işlem yaptı.

2015’TE KAÇAK AVCILARA 7,5 MİLYON TL’LİK CEZA YAĞDI

Yapılan işlemler sonucunda kabahatlilere yaklaşık 5 milyon 41 bin TL idari para cezasının yanı sıra, yasak avlanma ile yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribat ve eksilme sebebiyle 2 milyon 459 bin TL tazminat cezası da uygulanarak toplamda 7,5 milyon liradan fazla ceza kesildi. Ayrıca bu dönemde 4 bin 593 adet yaban hayvanı ile 2 bin 47 adet araca da el koyuldu.

"GELİRLER YABAN HAYATINA KATKI OLARAK GERİ DÖNÜYOR"

Uygulanan idari para ve tazminat cezaları ile av pulu olarak da tabir edilen avlanma izin kartı satışlarından elde edilen gelirlerin, av ve yaban hayatının geliştirilmesi maksadıyla kullanıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise buradan elde edilen gelirlerin av ve yaban hayatına katkı olarak geri dönmesinin sağlandığını ifade etti.

Bakan Veysel Eroğlu, av koruma ve kontrol faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüklerini de vurgulayarak, "Kaçak avcılara göz açtırmıyoruz. Bu çerçevede DKMP Genel Müdürlüğü denetimlerini Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma, Emniyet, Muhtarlar ve Fahri Av Müfettişlerinin de destekleri ile en etkin biçimde devam ettiriyor" dedi.

SOSYAL MEDYADAN DA SIKI TAKİP

Kaçak avcılık faaliyetinde yapılan denetimlerin arasında sosyal medya da yer alıyor. Facebook ve Twitter gibi oldukça yaygın olarak kullanılan sosyal ağlarda yasadışı yayınlanan av görüntülerinin tespiti yapılıyor ve kabahatliler hakkında yasal işlem uygulanıyor.

Bu çerçevede 2015’te sosyal paylaşım sitelerinde yaklaşık 500 kişi hakkında cezai işlem uygulandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
BEYLİKDÜZÜ HATAY ESNAFIYLA TEK YÜREK
BURSA
Nilüfer Belediyesi ISO 50001 denetimini başarıyla tamamladı
BURSA
Orhaniye Mahallesi'nde yollar tamam
GENEL
Tapu’da yeni dönem başlıyor
GENEL
Yılın kelimesi belli oldu… TDK açıkladı
EKONOMİ
Yeşil sertifikalı bina ‘sıfır atıkta’ öncü oldu
GENEL
MHP Mardin Yeşilli İlçe Teşkilatı’nın yeni hizmet binası açıldı
ANKARA
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Belgrad’ açıklaması
BURSA
TEKNOSAB Lojistik Teknopark GSYF büyüyor
İSTANBUL
2024’ün yemek haritası çıktı… Tavuk döner dürüm zirvede